Volledig scherm
Ali B. © ANP Kippa

Ali B in jury SBS 6-show We Want More

Ali B is binnenkort weer te zien als jurylid in een zangwedstrijd op tv, maar dan bij SBS. Hij completeert het team van het nieuwe SBS6-programma We Want More. Eerder werd al bekend dat Henk Poort, André Hazes, Trijntje Oosterhuis en Davina Michelle de andere juryleden van de zangwedstrijd zijn.

Ali B was eerder al jurylid in X-Factor, The Voice of Holland en The Voice Kids.
De auditierondes van We Want More lopen nog tot 15 januari. Als de kandidaten tijdens deze audities vier van de vijf juryleden weten te overtuigen, mogen ze door naar de volgende ronde. Kandidaten mogen tijdens de audities niet verslappen, want tot het einde ervan mogen juryleden hun stem ook weer intrekken. In het voorjaar moet het programma op de buis verschijnen.

De winnaar gaat naar huis met een bedrag van 100.000 euro, de tweede plaats is goed voor 25.000 euro en voor de derde plek ligt 10.000 euro klaar. De winnaars mogen het prijzengeld vrij besteden en zitten niet vast aan een platencontract.

RTL

RTL laat vandaag weten het geen probleem te vinden dat Ali B, coach in de RTL 4-kijkcijferhit The Voice of Holland, binnenkort bij SBS als jurylid te zien is. ,,Ali heeft het met ons besproken, dus RTL is op de hoogte. Wij wensen hem succes”, luidt een korte verklaring.

RTL wil niet ingaan op de vraag of Ali B na dit seizoen in de jury The Voice aanwezig blijft. ,,We nemen elk jaar de coachsamenstelling onder de loep, dat proces gaat nu beginnen”. De gesprekken met Ali B over het voortzetten van de samenwerking verlopen ‘naar tevredenheid’, aldus de zender.