All Stars wordt een musical: 'Een bezopen idee'

InterviewNa de film (1997) en televisieserie (1999-2001) verschijnt dit jaar ook de musical All Stars. Op het terrein van voetbalclub DRC Durgerdam werd gisteren terug- én vooruitgeblikt. ,,Voetbal en musical, een bezopen idee, maar dat is wel aan mij besteed.”

Quote

Vroeger was voetbal een mannenwe­reld en musical een vrouwenwe­reld. Maar de vrouwen hebben hun intrede gedaan in de voetbalwe­reld

Frank Lammers, Regisseur

Met zwemen van weemoed stapt Thomas Acda gistermorgen het voetbalcomplex van DRC Durgerdam op. Hier, op het terrein aan de boorden van het IJmeer, werden de opnames gemaakt van All Stars, de film én de televisieserie. Urenlang, dagenlang, zomers lang.

Hier stonden de spelers/acteurs grappend en grollend onder de douche. Hier werd een hele dag gewacht op André Hazes die in de kroeg bleek te zitten. Hier rolden ze juichend, springen en quasi-vechtend over het veld. ,,Was een goeie mat hoor. Hartstikke sappig hier in de polder. Lekkere slidings maken in de regen. Zo jammer dat het kunstgras geworden is”, sipt Acda.

Zijn karakter vond hier op legendarische wijze de dood: keeper Willem Overdevest bleef liggen in het doelgebied nadat hij een bal had doorgelaten. Op vrijwel dezelfde plek speelt de cast van All Stars de musical deze ochtend een partijtje voetbal. Om het nieuwe project onder de aandacht te brengen, want na de film (1997) en televisieserie (1999-2001) verschijnt dit najaar de musicalversie. 

,,Ik had niet gedacht dat er na de film een serie zou komen”, zegt Jean van de Velde, regisseur van de film. ,,Niet dat er remakes zouden komen in Italië, Spanje, Engeland, Duitsland. Niet dat we een Emmy zouden winnen, maar eerlijk gezegd had ik absoluut never nooit gedacht dat der een musical van All Stars zou komen. Ik kan niet wachten.”