Jeangu Macrooy.
Volledig scherm
Jeangu Macrooy. © ANP

Alle songfestivaldeelnemers zingen samen tijdens alternatieve liveshow in mei

De 41 artiesten die dit jaar deel zouden nemen aan het Eurovisie Songfestival, gaan tijdens de alternatieve liveshow op 16 mei samen zingen. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt.

Het lied dat voor Eurovision: Europe Shine a Light is gekozen, is toepasselijk. De deelnemers uit de 41 landen gaan namelijk digitaal samen Love Shine a Light van Katrina and the Waves zingen, de Britse songfestivalwinnaar uit 1997.

De liveshow wordt vanuit Nederland gepresenteerd door Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit, NikkieTutorials verzorgt de online content. De twee uur durende uitzending is in het Engels en zal in Nederland door Cornald Maas worden voorzien van Nederlands commentaar. Van de artiesten die dit jaar zouden meedoen, wordt ook een kort fragment van hun nummer getoond. Daarna brengen ze op afstand oude songfestivalhits ten gehore.

Vorige maand werd bekendgemaakt dat het Eurovisie Songfestival wordt verplaatst naar volgend jaar. De landen mogen meedoen met dezelfde artiest, maar moeten wel een nieuw nummer maken. Nederland wordt, zoals al gepland, vertegenwoordigd door Jeangu Macrooy.