Volledig scherm
© ANP Kippa

Allememaggies! Er komt een Bassie en Adriaan-marathon

De avonturen van het olijke duo Bassie en Adriaan uitzenden via streamingdienst Netflix krijgt steeds meer bijval. Het verzoek ligt inmiddels 'bij de hoge bazen in Engeland' maar een besluit laat nog even op zich wachten. Om fans van de clown en de acrobaat tegemoet te komen, organiseren 3FM-dj's Rámon Verkoeijen en Mark van der Molen een Bassie-en-Adriaan-marathon.

Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, wordt in de VUE-bioscoop in Hilversum de hele serie De reis vol verrassingen uit 1994 uitgezonden. Fans kunnen, in het bijzijn van Aad van Toor, in één keer alle afleveringen bekijken. 

Robin

Volledig scherm
© Guus Schoonewille

De acrobaat neemt voor de gelegenheid ook de originele caravan, de auto en Robin de Robot mee. Bas van Toor, Bassie, kan de acht uur durende marathon vanwege zijn slechte gezondheid niet bijwonen. Mark en Rámon zullen tussen 16.00 en 18.00 uur live vanuit de bioscoop uitzenden.

Het tweetal, dat de middagshow op 3FM verzorgt, begon twee weken geleden een actie om alle series van Bassie en Adriaan op Netflix te krijgen, na een initiatief van een van hun luisteraars op Twitter. Zij vinden dat de series van Bassie en Adriaan voor iedere Nederlander goed toegankelijk zouden moeten zijn.

De facebookpagina Bassie & Adriaan moeten op Netflix telt inmiddels ruim 10.000 likes.

Bas (82) en Aad (75) van Toor braken in de jaren 60 door als acrobatenduo The Crocksons en reisden de hele wereld over met hun beroemde stoelenact. Vervolgens gingen ze als Bassie & Adriaan verder. De twee waren 35 jaar lang te zien in een groot aantal televisieseries, waaronder De Plaaggeest, De Diamant en Het Geheim van de Sleutel. Onlangs kwam er een grote box uit met alles wat Bas en Aad van Toor ooit voor televisie hebben gemaakt. Ook maakte het duo in 2015 nog een bioscoopfilm.