Angela de Jong.
Volledig scherm
PREMIUM
Angela de Jong. © Shody Careman

Als Erica Meiland dit had gezegd over zwarte rokken van christenen, kraaide er geen haan naar

Angela Kijkt TVJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op tv.

86 reacties

 • Jaap Bakels

  1 jaar geleden
  Om te overleven heeft de mens ontdekt dat men zich moet verenigen in een sterke, vertrouwde, beschermende groep. De verschillende religies zijn daar een voorbeeld van. Je mag je vaak aansluiten bij zo’n “groep” en dan is er niets aan den hand, doe je dat niet dan wordt het meestal einde verhaal. Het benoemen en je afzetten tegen deze groepen wordt heden ten dage niet gewaardeerd, je krijgt vaak een stempel van racist opgedrukt. Kan niet meer uitleggen, tip, kijk om eens goed sociaal om je heen.
 • Lia Jansen

  1 jaar geleden
  Lieve mensen, moet ons de mond gesnoerd worden?? We lopen onderhand op onze tenen!! Ik ben én blijf voor vrijheids mening! Jammer dat dit niet door iedereen wordt geaccepteerd.... Dan nog even dit: wanneer je via sociale media doodsbedreigingen krijgt??? Is dit normaal dan???? Dacht het NIET.
 • Maha Zaou

  1 jaar geleden
  @HannekeMeer ik heb het boek gelezen en Erica Meiland van een aangifte voorzien. Wetsartikel 1 een hele duidelijk grondrecht en Erica Meiland overschrijdt deze terwijl ze een regenboog man heeft, ik had juist van haar meer verwacht. Ik ben heel erg VOOR om kritische discussies over islam or whatever te houden. Maar wel in een fairplay debat waarin je elkaar op inhoud laat praten. De kracht van dialoog kan juist andersdenkenden nader tot elkaar brengen maar daar scoort JINEK geen kijkcijfers mee
 • mannita sierink

  1 jaar geleden
  waarom??mag er niets gezegd worden over de islam?? waarom mag het niet benoemd worden dat vele heel veel mensen het slachtoffer geworden zijn van de islam? zolang dit niet benoemd mag worden,zolang zal het alleen maar erger worden,nog veel erger! ik zeg wakker worden nu serieus,u en ik wij zijn gewaarschuwd!! kijk naar opsporing gezocht! denk aan peter r de vries! derk wiersum,theo van gogh! denk aan koranscholen! denk aan foute imams! denk aan bas van wijk! denk aan alle doden! intimidatie! enz
 • van de Water

  1 jaar geleden
  Ik vond het artikel van Angela vooral gaan over 1 'anecdote', die over haar 'moordgedachte', maar die komt denk ik zo vaak voor bij mensen dat ik dit niet zo interessant vind. Wat Erica Meiland zei over moslima's vond ik veel ingrijpender. Een BN'er die meent iets te begrijpen van moslima's, hun familie, het geloof en dergelijke. Maar ze begrijpt er veel minder van als ze denkt. Wie wel serieus indruk op mij maakten waren Eva Jinek en Chantal Janzen. Maar je voelt de druk die staat op dit thema.