Volledig scherm
Model Hillary © PR

Alternatief voor traditionele piek: Hillary of Beyoncé op de kerstboom

videoOok zo uitgekeken op de doorsnee blingblingpiek bovenin de kerstboom? Het Amerikaanse internetbedrijf 'Vrouwen om tegenop te kijken' komt met een ludiek alternatief voor het traditionele versiersel: drie feestelijke pieken in de vorm van wereldberoemde powerdames.

Volledig scherm
Beyoncé © PR

De 3D-kerstpieken zijn vooralsnog verkrijgbaar in drie varianten: superster Beyoncé, politica Hillary Clinton en toptennisster Serena Williams. Het gaat om goed gelijkende miniaturen die volgens de firma makkelijk bovenin de boom zijn te bevestigen. De kunststof dames hoeven niet met hun 'kruis' over de scherpe naalden van de bovenste tak te worden geschoven. Beyoncé, Serena en Hillary hebben in hun rug twee gaten waardoor een ijzerdraadje of touwtje kan worden gestoken. Een stevige knoop is dan genoeg om de vrouwen gedurende de feestdagen goed te verankeren als symbolisch piekalternatief. 

Goedkoop zijn de damespieken met engelenvleugeltjes niet. Per stuk kosten ze 80 dollar (bijna 68 euro), maar daarmee haalt de besteller wel originele versiering in huis en steunt hij of zij organisaties die strijden voor gelijke rechten voor vrouwen in landen waar dat nog niet zo is. Het biddende m
odel Hillary wordt omschreven als 'presidentiële topper', Beyoncé als 'realistische hitparadetopper' en Serena  - die met een racket een bal naar de hemel lijkt te slaan - een 'regelrechte sporttopper'. 

Modellen

Binnenkort verschijnen nog twee modellen: Michelle Obama en Malala Yousafzai: de Pakistaanse kinderrechtenactiviste die in 2014 de Nobelprijs voor de vrede won. Op de site van het bedrijf kan worden gestemd op nog meer invloedrijke vrouwen zoals Melina Gates, Amal Clooney, Adele en Lady Gaga. Van de vrouw die de meeste stemmen krijgt zal eveneens met 3D-printers een kerstpiek worden gemaakt. 

Volgens het bedrijf zijn de 'powervrouwenpieken' bedoeld om de belangrijke rol van vrouwen in de hedendaagse samenleving te benadrukken.  ,,Daarom hebben we de traditionele piek een flinke update gegeven'', staat in een ronkend persbericht. ,,Onze toppers staan symbool voor een mooie, nieuwe kerstgedachte: letterlijk opkijken tegen dames die dat meer dan verdienen.''

Volledig scherm
Serena © PR
Volledig scherm
Gaatjes in de rug voor de bevestiging. © PR