Volledig scherm
Cha In Ha werd dood teruggevonden. © Instagram

Alweer K-pop-ster dood teruggevonden: Cha In Ha (27) stapte vermoedelijk uit het leven

De Zuid-Koreaanse zanger en acteur Cha In Ha is gisteren dood teruggevonden. Hij is 27 jaar oud geworden. De politie is een onderzoek gestart naar zijn overlijden, maar volgens verschillende bronnen gaat het alweer om een zelfmoord in het K-pop-milieu. 

Het nieuws werd bevestigd door Fantiago, de studio waarbij Cha In Ha actief was. ,,Op 3 december 2019 heeft Cha In Ha ons verlaten. We rouwen enorm om het verlies van deze jongeman”, klinkt het in een statement. ,,We zijn kapot van het nieuws. Met een gebroken hart delen we die boodschap met zijn vele fans, en iedereen die hem gesteund heeft. Ook voor ons is het nog altijd moeilijk om het te geloven.” 

,,We vragen de media om nog niet te veel te speculeren over zijn dood”, gaat de studio verder. De plaats en oorzaak van het overlijden zijn nog niet bekend. ,,Zijn familie heeft ervoor gekozen om zijn begrafenis klein en privé te houden, gelieve dit te respecteren.”

Filmwereld

De jonge artiest was vooral actief in de filmwereld, maar hij was ook lid van de groep SURPRISE U, die niet alleen acteerde, maar ook liedjes zong. De K-pop-wereld is volgens insiders zo hard dat vele jonge mensen eraan onderuit gaan. Zo werd in oktober de 25-jarige superster Sulli gevonden. Ze had er grote moeite mee dat ze online gepest werd. Ze lag daar vaak onder vuur van internettrollen, omdat ze geen bh droeg. Ook was ze erg open over haar relaties, iets wat niet gebruikelijk is in de K-popcultuur. Vanaf dat moment richtte ze zich meer op haar acteercarrière.

In december 2017 werd het levenloze lichaam van de leadzanger van de Zuid-Koreaanse boyband SHINee gevonden in zijn woning. Jong-hyun Kim was een van de vijf bandleden die beroemd werden in het genre K-pop. De politie vermoedt dat hij zich van het leven heeft beroofd. 

Praten over zelfdoding kan bij hulp- en preventielijn ‘Zelfmoord? Praat erover’. Telefoon 0900-0113 of www.113.nl.