Amanda en Stavros
Volledig scherm
Amanda en Stavros © Instagram

Amanda Balk doorbreekt stilzwijgen na arrestatie echtgenoot

Voormalig realityster Amanda Balk heeft zich voor het eerst uitgelaten over de arrestatie van haar echtgenoot Stavros T., die eind september werd opgepakt  wegens betrokkenheid bij de exploitatie van hennepkwekerijen. Hij zit nog altijd vast, Amanda heeft contact met hem.

De 30-jarige Amanda wil niet uitgebreid op de zaak ingaan. Wel vertelt ze tegen RTL Boulevard dat ze haar man ‘natuurlijk wel spreekt’. De Keeping up with the Balkjes-ster stort zich momenteel op haar deelname aan Boxing Stars. ,,Hij is blij dat het op dit moment in mijn leven is’’, laat ze kort over Stavros los. ,,Hij vindt het heel fijn dat ik nu die focus heb. Verder wil ik niets over mijn man kwijt.’’

De arrestatie van T. kwam vorige maand in het nieuws. De hennepkwekerijen in drie woningen in Wassenaar werden eerder daarvoor opgerold, waarna de 44-jarige Stavros T. werd aangehouden. Lopende het onderzoek zit T. drie maanden in voorlopige hechtenis.

Witwassen

Het Openbaar Ministerie (OM) typeerde de zaak als zeer ernstig. Justitie verdenkt T., die met Amanda afwisselend samenwoont in Amsterdam en Wassenaar, van het telen van grote hoeveelheden hennep, diefstal van elektriciteit en het witwassen van drugsgeld door er juwelen mee te kopen. De drie huizen waren overigens niet van T.. Volgens het OM huurde hij de panden.

Amanda Balk, die een kind kreeg met haar toenmalige vriend dj Afrojack en bekend werd door haar deelname aan het realityprogramma De Gouden Kooi, reageerde verbijsterd op de aanhouding van haar man met wie ze in mei dit jaar trouwde op het Griekse jetseteiland Mykonos. ,,Ik ben geschokt en verdrietig‘’, luidde haar eerste reactie. 

Voor Boxing Stars (RTL 5) volgt Amanda een intensief trainingsschema. De brunette traint zes keer per week om op conditie te blijven en krijgt steun van haar familie.

Volledig scherm
© RTL