Volledig scherm
Amanda en haar echtgenoot. © Instagram Amanda Balk

Amanda Balk terug bij ex Stavros ondanks wietschandaal

Amanda Balk is weer terug bij haar ex Stavros T. De Griekse Stavros werd vorig jaar opgepakt wegens betrokkenheid bij de exploitatie van hennepkwekerijen. Vlak daarna vroeg Amanda de scheiding aan. Dat verzoek is nu van de baan. ‘Mensen die bij elkaar horen, zullen altijd hun weg naar elkaar terugvinden’, schrijft de realityster vandaag op Instagram.

In januari dit jaar was Amanda nog resoluut: het vertrouwen in Stavros was weg en zou ook niet meer gerepareerd kunnen worden. ,,We hebben een mooie tijd gekend samen, maar ik kan er toch niet overheen stappen dat het voelt alsof ik mijn man nooit echt gekend heb’’, schreef ze toen op Instagram. Daar is ze nu dus tóch op teruggekomen. Haar manager verklaart in een reactie aan Shownieuws dat de twee ‘er samen proberen uit te komen’.

,,Ze is tot de conclusie gekomen dat zij getrouwd is met Stavros om duizenden verschillende redenen. Ze ziet al deze redenen nog steeds in hem, ondanks zijn fouten. Op basis daarvan vindt ze het de moeite waard om hem nog een kans te geven zich te bewijzen’’, aldus Amanda's woordvoerder.

Amanda, die ooit te zien was in de Gouden Kooi, bevestigde haar hereniging met Stavros vandaag op Instagram. De realityster deelde een kiekje van hun bruiloft en schreef daarbij: ‘Mensen die bij elkaar horen, zullen altijd hun weg naar elkaar terugvinden’. 

Fans van Amanda reageren enthousiast. ‘Doe wat je hart je ingeeft’, schrijft iemand. En een ander: ‘Fuck de wereld en al die beterweters die zich als engeltjes profileren. Ik wens je/jullie alle geluk en liefde in de wereld als jullie beide weer kiezen of hebben gekozen voor elkaar’.

Vrije voeten

Stavros T. kwam vorig jaar september in de cel te zitten wegens betrokkenheid bij de exploitatie van hennepkwekerijen in Wassenaar. Die werden destijds opgerold, waarna de 44-jarige Stavros T. werd aangehouden. Het Openbaar Ministerie (OM) typeerde de zaak als zeer ernstig. Justitie verdacht T., die voor zijn arrestatie met Balk afwisselend samenwoonde in Amsterdam en Wassenaar, van het telen van grote hoeveelheden hennep, diefstal van elektriciteit en het witwassen van drugsgeld door er juwelen mee te kopen. De drie huizen waren overigens niet van T.. Volgens het OM huurde hij de panden. 

Inmiddels is Stavros T. sinds mei weer op vrije voeten. Hij werd onder voorwaarde van een meldplicht bij de reclassering en elektronisch toezicht weer vrijgelaten. De rechtbank in Den Haag liet weten: ,,We kunnen bevestigen dat er op 3 mei 2019 is besloten om de voorlopige hechtenis van de verdachte te schorsen onder de voorwaarde dat hij zich houdt aan meldplicht bij de reclassering en dat hij onder elektronisch toezicht komt te staan’’, aldus de woordvoerder.

Wanneer de zaak uiteindelijk voor de rechter zal komen, was volgens de advocaat van Stavros T. nog niet helemaal duidelijk. ,,De behandeling van de zaak gaat naar verwachting enige tijd duren. Er moeten nog getuigen en andere verdachten worden gehoord’’, aldus Michel van Stratum. Hij verwacht dat de zaak naar 2020 getild zal worden. 

Volledig scherm
Amanda Balk. © Instagram Amanda Balk