Amanda Balk wil buikvet laten verwijderen

Amanda Balk (28), de ex-vriendin van dj Afrojack, wil haar vet laten bevriezen door middel van coolsculpting. ,,Mijn buik mag wel ietsje platter", zegt de voormalig deelneemster aan het realityprogramma De Gouden Kooi kritisch.

Quote

Ik ben gek op schoon­heids­be­han­de­lin­gen

Amanda Balk

Amanda, die 'gek is op schoonheidsbehandelingen', wil volgend jaar haar vet laten bevriezen met een speciale techniek, genaamd coolsculpting. ,,Dat zijn van die ijsplaten die tegen je vet aan worden gezet, waarna je vet verdwijnt", legt ze uit. ,,Mijn buik mag wel ietsje platter, haha!"

De brunette heeft in het verleden haar borsten laten vergroten, maar ziet het niet zitten om nog meer medische ingrepen te ondergaan. ,,Qua operaties zou ik ook niks meer willen doen, hoor", vertelt ze in een openhartig interview met YourDailyLife.

Keeping up with the Balkjes
Amanda had een relatie met de 29-jarige Nick van de Wall (de echte naam van Afrojack), maar die romance liep na drie jaar in 2012 op de klippen. Op dat moment was ze in verwachting van dochtertje Vegas, dat inmiddels 4 jaar oud is en geregeld op haar Instagram de show steelt.

Daarnaast is Amanda wekelijks te zien in haar eigen realityserie Keeping up with the Balkjes. In de afleveringen worden Amanda, haar zus Daniëlle en hun allerbeste vriendin Kasia op de voet gevolgd door LINDA.tv.

Wat is CoolSculpting?

CoolSculpting is een afslankmethode waarbij het vet wordt bevroren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de techniek Cryolipolyse, die is ontwikkeld door Harvard University. 

Door middel van een speciaal apparaat wordt de huid vacuum getrokken en daarna opgezogen om de ondergelegen vetcellen te bevriezen. De temperatuur van de huid wordt verlaagd tot vier graden Celcius. Vetcellen breken af bij temperaturen onder de negen graden Celcius.

Het resultaat is pas na enkele maanden zichtbaar, maar het wordt nu al als alternatief voor liposuctie aangeboden.