Volledig scherm
Rihanna © REUTERS

‘Amazon telt 25 miljoen dollar neer voor documentaire over Rihanna’

De kassa rinkelt hard voor Rihanna. De popzangeres (31) tekende een deal met Amazon voor het uitbrengen van een documentaire over haar leven. Daarvoor ontvangt ze naar verluidt maar liefst 25 miljoen dollar (zo'n 22,5 miljoen euro) van de internetgigant.

Volledig scherm
Billie Eilish © AFP

De documentaire zal te zien zijn op de streamingdienst Amazon Prime Video. The Hollywood Reporter bericht dat het internetbedrijf daarvoor de wereldwijde uitzendrechten heeft verkregen. Verschillende bronnen zeggen dat de Diamonds-zangeres daarvoor een slordige 25 miljoen dollar mag innen, wat neerkomt op zo’n 22,5 miljoen euro. Het nieuws komt een week nadat bekend werd dat een documentaire over Billie Eilish (17) opgepikt wordt door AppleTV+, een tegenhanger van Amazon, voor hetzelfde bedrag.

De Rihanna-documentaire is al enkele jaren in de maak en wordt geregisseerd door Peter Berg. De twee leerden elkaar kennen op de set van Battleship en besloten samen te werken. Hij kreeg onbeperkte toegang tot Rihanna’s leven en volgde haar sindsdien rond de wereld.

Berg verzamelde 1200 uur aan beelden. De film zou een ongefilterde inkijk geven in het extravagante leven van de superster. Wanneer de film precies verschijnt, is nog niet bekendgemaakt.