Volledig scherm
De Rotterdamse artiesten HarryMerry en Tamara Woestenburg (foto)moeten voortaan diep in de buidel tasten omin Amerika op te treden. Zij reisden met een 'verkeerd' visum.

Amerika-tour van Rotterdamse artiesten eindigt in koude cel

De excentrieke Rotterdamse zanger Harry Merry bereidt een rechtszaak voor tegen de Verenigde Staten van Amerika. Hij is daar als toerist 'persona non grata' en zet alles in het werk om dat ongedaan te maken. 'Ik treed veel op in Amerika. Nu word ik behandeld alsof ik een crimineel ben. Dit is echt onacceptabel,' vertelt hij aan AD/Rotterdams Dagblad.

De juridische stappen volgen na een dramatisch verlopen tour met de zangeres Tamara Woestenburg, zo'n twee weken geleden. Tot een optreden kwam het niet. Het duo werd op het vliegveld in Philadelphia de toegang geweigerd, belandde een nacht in de cel en werd op het eerstvolgende vliegtuig terug naar Nederland gestuurd.

Bizar
Volgens de douane beschikten ze niet over de juiste papieren: in plaats van een werkvisum reisden ze met een toeristenvisum. 'Terwijl we absoluut geen geld verdienen met onze optredens, we leggen er juist op toe,' zegt Woestenburg. De schok was groot toen ze naar de gevangenis werden gestuurd. 'Het was ijskoud en ik had honger. Heel bizar.'

Harry Merry neemt een advocaat in de arm. Hij is niet van plan om elke keer duizenden euro's te betalen voor een werkvisum. 'Dit kan ik niet over mijn kant laten gaan.'