Volledig scherm
Groepsfoto van de cast van Soof in 2013, (VLNR) Anneke Blok, Alex Klaassen, Maryam Hassouni, Eva Laurenssen, Brent Schoemaker, Dan Karaty, Lies Visschedijk, Niek Schoemaker, Marjolein Beumer, Lobke de Boer, Dick van den Toorn, Fedja van Huêt en George van Houts. © ANP

Amerikaanse remake van Soof

Er komt een Amerikaanse remake van Soof. Initiatiefnemer is Dan Karaty, de choreograaf annex jurylid die in de Nederlandse films de rol speelt van Jim Cole. 

Quote

Soof in Amerika, dat gaat werken. De film is uniek, het verhaal kan overal verteld worden

Dan Karaty

Eerder was bekend dat de Amerikaan de rechten had gekocht om de film te produceren. Dat gaat er nu van komen, stelt Karaty. ,,Soof in Amerika, dat gaat werken”, is hij overtuigd. ,,De film is uniek, het verhaal kan overal verteld worden. Misschien dat er een paar dingetjes veramerikaniseerd moeten worden, maar het geld is er, het script is klaar, nu de acteurs nog en dan kunnen we snel beginnen."

Hij heeft wel namen in zijn hoofd voor de hoofdrollen die hier in Nederland gespeeld worden door Lies Visschedijk (Soof) en Fedja van Huêt (Casper). ,,Ik kan daar niets over zeggen. En of ik zelf meespeel evenmin”, aldus Karaty die in Nederland ook in de jury zit van onder andere
Holland’s got talent

Lees door onder de foto. 

Volledig scherm
Dan Karaty , jurylid van Holland's Got Talent. © ANP

Televisieserie

Na de twee bioscoopfilms van Soof start Videoland op 24 november de televisieserie Soof: een nieuw begin, die later ook op RTL is te zien. Producent Millstreet heeft al aangekondigd dat daar ook een tweede reeks van komt. Wanneer de Amerikaanse Soof in de bioscopen is te zien, is nog niet bekend. Karaty: ,,Maar ik ga er vanuit: snel.”