Volledig scherm
Andre Hazes met Monique op rode loper Vrienden va Amstel Live © Marcel Wagenaar

André en Monique adopteren zwerfhondje: ‘Het voelde gelijk vertrouwd’

Gezinsuitbreiding voor André Hazes en zijn vriendin Monique. Het stel heeft tijdens een vakantie op Bonaire besloten een hond te adopteren. De afgelopen dagen deelden de twee al wat filmpjes van de viervoeter, maar toen lieten ze nog niks los over de adoptie. Tot vandaag. ‘Vanaf het moment dat we de opvang binnenliepen koos hij ons’, schrijft Monique op Instagram.

Fans van het stel merkten het al eerder op: Monique en André, die ondanks een wat moeizame relatie toch op vakantie zijn, deelden wel erg veel filmpjes van een van de hondjes uit een opvangcentrum op Bonaire. Volgens hen kon het dan ook niet anders dan dat het beestje een gouden mandje in Nederland zou krijgen. Het vermoeden van de volgers bleek juist; vanochtend deelde Monique het blijde nieuws. In een uitgebreid bericht schrijft ze al een tijd te hebben nagedacht over het nemen van een tweede viervoeter in huis.

‘Ik merk aan Gioia (Monique’s andere hond, red.) dat ze zich alleen voelt en vind twee honden in huis leuker dan één. Maar waar kies je voor? Een teef, een reu, een rashond of een mix, een jonge pup of een adoptiehondje?’, beschrijft ze haar eerdere dilemma. Monique besloot niet te haasten, maar het gewoon op zich af te laten komen. ‘En daar is hij dan... Frenkie. Vanaf het moment dat we de opvang binnenliepen koos hij ons. Hij was niet meer weg te slaan bij André en mij en voelde gelijk vertrouwd’, schrijft ze in haar bericht, dat ook een aantal kiekjes en filmpjes van het beestje bevat.

Frenkie hoeft zijn zusje, dat ook in de opvang zit, niet achter te laten. Een van de vriendinnen van Monique heeft besloten haar te adopteren. ‘Ze gunnen het deze lieverds samen te blijven. Over een paar weekjes komen ze samen met het vliegtuig naar Nederland om beide een heel mooi leventje te krijgen.’

Gebroken hart

Vorig jaar moest Monique haar trouwe viervoeter Dunya laten inslapen. Dat gebeurde terwijl het gezin op vakantie was in Mexico. ‘Ik moest de beslissing nemen waar ik altijd zo tegenop keek, maar wilde het niet langer rekken voor mezelf’, schreef Monique destijds. Door middel van een videogesprek nam Monique afscheid van haar beste vriendin. ‘Ik heb nog tegen haar kunnen praten en kunnen bedanken voor de afgelopen 14,5 jaar liefde en steun.’

Monique en het dier waren jaren onafscheidelijk en hebben veel met elkaar meegemaakt. Ze schreef vaak over de momenten dat Dunya haar door zware tijden wist te slepen. Het ging al langere tijd bergafwaarts met Dunya, zo had ze een tumor in haar hoofd en kampte ze met spieruitval.

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (58%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (42%)
18478 stemmen