Volledig scherm
© Iris Van Lunenburg

André Hazes en Monique helpen ontheemde kinderen op Lesbos

Zanger André Hazes jr. (23) keert terug naar het Griekse eiland Lesbos om daar gestrande vluchtelingen te helpen. Dré en zijn vriendin Monique Westenberg hebben als doel de kinderen daar een paar 'superdagen' te bezorgen. 

Het stel schakelde AFC Ajax en PEC Zwolle in als sponsoren om op Lesbos een voetbaltoernooi voor de ontheemde kinderen te organiseren. Ook André's manager en neef Djarno is bij het project betrokken. ,,Ik ga terug met mijn eigen team'', aldus de zoon van wijlen volkszanger André Hazes.

De zanger was eerder dit jaar op Lesbos samen met presentator Johnny de Mol, die zich met zijn goededoelenstichting Movement on the Ground inzet voor hulp in Griekenland. ,,Voordat ik begon aan dit avontuur had ik best een uitgesproken mening als het gaat over het onderwerp vluchtelingen", liet Dré weten. ,,Op een gegeven moment sprak ik met Johnny de Mol over wat er gebeurt met deze mensen. Hoe er met hen wordt omgegaan. Wat zij meemaken en moeten doorstaan. Het leek Johnny een goed idee mij dat met eigen ogen te laten zien. Mensen, dat heb ik geweten. Ik heb urenlang met migraine gelopen door wat het allemaal met mij heeft gedaan.”

Op Lesbos wachten duizenden migranten al maanden op een beslissing over hun asielaanvraag. In juni bezweken ook nog eens tientallen gebouwen na een aardbeving.