Volledig scherm
André Hazes. © Marcel Wagenaar

André Hazes wordt nieuwe coach The Voice Senior Vlaanderen

André Hazes gaat in een draaiende stoel zitten in de Belgische variant van The Voice Senior. De zanger, die ook in België populair is, heeft geen seconde getwijfeld of hij ‘ja’ moest zeggen. ‘Er zijn genoeg oudere stemmen die we nog moeten horen’.

Met Leef stond André Hazes wekenlang op één in de Vlaamse hitlijsten, maar de levensliedzanger is zelf nog altijd maar 25. Toch vindt hij dat er behoefte is aan een oude generatie zangers. ,,Zij hebben genoeg meegemaakt en kunnen echte verhalen vertellen. Ik heb geen seconde getwijfeld toen ik gevraagd werd”, aldus Hazes. ,,Er zijn genoeg oudere stemmen die we nog moeten horen.’’

100% zuiver

Zelf gaat Hazes vooral letten op het gevoel dat de kandidaten overbrengen. ,,Een artiest kan alle noten perfect zingen en toch mij niet raken. Terwijl iemand die niet 100% zuiver zingt maar wel vanuit zijn hart, mij kippenvel over mijn hele lichaam kan geven.”
Volgens de volkszanger is er wel degelijk verschil in de manier waarop er in België en Nederland gezongen wordt. ,,Voor mij klinkt een Belgische artiest lief en zacht, liefdesliedjes kunnen ongelooflijk binnenkomen. Wij in Nederland zingen eerder fel en hard. Al is de boodschap aan het eind wel hetzelfde.”

Zijn nieuwe collega’s Walter Grootaers en Sam Gooris, die ook coach zijn, kent André nog niet, maar met Karen Damen heeft de zanger wel een klik. ,,Ze is een vriendin van mij uit het vak, dus ik kijk er erg naar uit om dit te mogen doen met haar. Door de andere coaches laat ik mij graag verrassen.”

De opnames van de talentenjacht starten in januari.

Poll

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

  • Stef (8%)
  • Daphne (6%)
  • Sophia (51%)
  • Emma (35%)
8415 stemmen