Astronaut Andrá Kuipers.
Volledig scherm
Astronaut Andrá Kuipers. © ANP Kippa

André Kuipers werkt aan theatervoorstelling

André Kuipers werkt aan twee projecten waarin zijn ervaringen in de ruimte verwerkt worden. De ruimtevaarder is bezig met een theatervoorstelling voor kinderen en hij fungeert als jurylid bij een nieuwe filmprijs.

 1. GTST eindigt volgende week met seksueel geweld en hulpboodschap

  GTST eindigt volgende week met seksueel geweld en hulpbood­schap

  De timing van de makers van Goede Tijden, Slechte Tijden kan haast niet actueler. De aflevering van volgende week maandag eindigt in seksueel geweld. De kijkers zien na afloop de tekst: ‘Een op de vier vrouwen in Nederland krijgt te maken met seksueel geweld’. Daarna volgt informatie over het Centrum Seksueel Geweld. De aflevering, die nu al op Videoland te zien is, komt vlak nadat onder meer The Voice of Holland-coach Ali B werd aangeklaagd voor seksueel geweld.
 2. De verantwoordelijkheid van seksueel wangedrag bij de slachtoffers neerleggen is echt absurd!
  Podcast Zij zegt
  28

  De verantwoor­de­lijk­heid van seksueel wangedrag bij de slachtof­fers neerleggen is echt absurd!

  In de wekelijkse podcast en column Zij zegt kijkt AD-columnist Debby Gerritsen vanuit een vrouwelijk perspectief naar het nieuws van de afgelopen week. Wat viel op? Hierover praat ze met een vast panel van vrouwelijke experts. Deze week praat Debby met Amnesty-jurist Martine Goeman over de misstanden bij The Voice of Holland, seksueel geweld en de huidige wet die slachtoffers zou moeten beschermen, maar juist het tegenovergestelde doet: victim blaming. Luister mee!