Volledig scherm
© ANP Kippa

André Rieu treedt ondanks kritiek gewoon op in Tel Aviv

André Rieu (68) trekt zich niets aan van de oproep van verschillende Palestijnse organisaties om zijn concert in Tel Aviv af te zeggen. Rieu zegt zich niet bezig te houden met de politieke toestanden in Israël.

Volgens Pierre Rieu, André's zoon en zijn concertorganisator, is er niet eerder een verzoek binnengekomen een concert af te gelasten. ,,We houden ons niet met politiek bezig, maar met muziek'', laat hij weten aan De Limburger.

André Rieu, die vier concerten heeft gepland in Tel Aviv, zou zijn opgeroepen zich aan te sluiten bij artiesten als Lorde, Brian Eno en Lauryn Hill, die weigeren in Israël concerten te geven. Wereldsterren als Paul McCartney en Elton John gaven echter geen gehoor aan de boycot.

Volgens De Limburger laten Palestijnse organisaties via een site voor mensenrechten weten dat ze optreden in Tel Aviv ongepast vinden. ,,Een concert in het Israël van vandaag is het equivalent van een optreden 'slegs fir blankes' in het Zuid-Afrikaanse resort Sun City in de jaren tachtig, toen de regering zwarte Zuid-Afrikanen onderdrukte.''

Rieu liet onlangs weten uit te kijken naar een aantal 'geweldige' shows in Israël, waar hij niet eerder optrad.