Shody Careman | Met dank aan room-matehotels.com
Volledig scherm
PREMIUM
© Shody Careman | Met dank aan room-matehotels.com

Angela de Jong: ‘Nee gezegd tegen aanbod John de Mol, alles is schone schijn bij de tv’

10 jaar columnistWoedende BN’ers, doodsbedreigingen, een roddelfotograaf in de bosjes voor haar huis, een enorme hoeveelheid fans die haar tv-columns verslinden. Angela de Jong (45) heeft het allemaal te danken aan haar diepe liefde voor televisie. ‘Als de kijker niet serieus wordt genomen, zeg ik dat recht voor zijn raap,’ vertelt ze in ons weekendmagazine Mezza.

21 reacties

 • van Rijswijk

  1 jaar geleden
  Het AD heeft 3 top-columnisten met Eus, Susan en Angela. Ik lees ze graag resp. verslind ze. Angela is top, het komt maar zelden voor, dat ik haar tekst ongemakkelijk vind!
 • P. van der Kooij

  1 jaar geleden
  Ik wil graag nog een reactie plaatsen. Ik vind Angela ook de hedendaagse Nico Scheepmaker. Nico was in het verleden TV-recensent bij de Haagsche Courant en andere dagbladen. Nico had altijd een mening over vrijwel alle tv-programma's mede ook omdat er toen nog maar 2 netten waren. Toen toetste ik zijn mening aan die van mij. Dat heb ik tegenwoordig niet meer. Ik gebruik Angela nu vaker als gids voor uitzending gemist om terug te kijken. Buiten het grote respect voor haar columns natuurlijk!
 • Dick van Dijk

  1 jaar geleden
  Zaterdag even tot hier heeft zichzelf overtroffen, kan Angela zich daar niet hard voor maken dat deze jongens de televisierring hadden moeten winnen of de eerst volgende keer 👍
 • J de Jong

  1 jaar geleden
  Mooi inkijkje. Djw.
 • gert meijboom

  1 jaar geleden
  Een welgemeende felicitatie voor Angela de Jong. Haar observaties deel ik lang niet altijd en het gaat mij ook iets te vaak over personen i.p.v. programma's maar zij heeft gelijk. Bij Talpa van de Mol is men niet aan het werk voor de kijker of de kwaliteit maar met 1 gedachte: wat zal John er van vinden. Als John het niks vindt dan ben jij ook niks, als John het geweldig vindt dan is het per direct zijn kindje. Op de volgende 10 jaar, proost!