Volledig scherm
PREMIUM
Anne-Marie Jung © To Huidekoper

Anne-Marie Jung: Afvallen kan ook met een zondig kloddertje mayonaise

Vet FitIn het nieuwe SBS 6-programma Vet Fit werkt Anne-Marie Jung honderd dagen aan een energiekere en slankere versie van zichzelf. ,,Ik moest m'n hele collectie mayonaisepotjes in de vuilnisbak kieperen. Die heb ik er gelijk weer uitgevist, want een kloddertje saus op bijvoorbeeld een visstick blijft een kleine zonde die ik op verantwoorde wijze in ere wil houden'', aldus de 41-jarige actrice.

Met een gewicht van 68,8 kilo bij een lengte van 1,64 meter, een prima hartleeftijd van 38 jaar en een tikkeltje overgewicht heb je zo'n programma toch helemaal niet nodig?
,,Dus wel! Als ik doorga met mijn huidige levensstijl gaat het de verkeerde kant op. Ik sport al driekwart jaar niet meer, sta op feestjes altijd dichtbij de keuken om de allereerste bitterballen te kunnen scoren en zoek voortdurend de 'randjes' op. Dus altijd een koekje bij de koffie, wat mayo (mijn guilty pleasure) om het eten nog lekkerder de maken, dagelijks (met mate) alcohol en 's avonds vaak een handje nootjes. Het zijn die gezellige extraatjes waardoor het bij mij steeds fout gaat.''