Volledig scherm
PREMIUM
© Pim Ras Fotografie

Anne Wil Blankers: Niet chic? Interesseert me niets

InterviewAnne Wil Blankers schittert momenteel in het toneelstuk Driving Miss Daisy, waarin ze ragfijn acteert. De grande dame van het Nederlands toneel over haar rol van de breekbare miss Daisy Werthan: ,,Ik geef mijn spieren een andere opdracht."

Een halfjaar was ze aan huis gebonden, onder meer door de fragiele gezondheid van haar man. Zes maanden zonder iets te doen - Anne Wil Blankers, actrice tot in het diepst van haar ziel - werd er bepaald ongedurig van.

,,Repeteren en spelen geven mij zoveel energie", zegt de actrice, die deze maand 78 wordt. ,,Stilzitten is niks voor mij. Toen ik dit script las, wist ik meteen: dit zijn de zinnen die ik wil zeggen."

  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.