Anneke Grönloh (1942-2018): podiumdier van de overtreffende trap

Anneke Grönloh (1942-2018)Ze was de zangeres van vaderlandse evergreens als Brandend Zand en Paradiso en trad tot op hoge leeftijd op. Anneke Grönloh overleed afgelopen vrijdag op 76-jarige leeftijd. Haar gezondheid was de laatste jaren al broos.

Anneke Grönloh werd in 1942 geboren in Nederlands-Indië. Haar verblijf in het Jappenkamp – Grönloh werd in haar vroege jeugd door de Japanse bezetter van Nederlands-Indië geïnterneerd – zou zij de rest van haar leven meedragen.

Grönloh werd het boegbeeld van de Indische gemeenschap in Nederland. Ze was immers zelf na de Tweede Wereldoorlog met de Willem Ruys naar Nederland gevaren, waar haar ouders (haar vader was een hoge legerofficier) een nieuw bestaan opbouwden.

  1. Miljuschka neemt met emotioneel verhaal over zieke dochter afscheid van Dance Dance Dance

    Miljuschka neemt met emotioneel verhaal over zieke dochter afscheid van Dance Dance Dance

    Het dansavontuur van tv-foodies Miljuschka Witzenhausen en London Loy zit er vlak voor de finale van Dance Dance Dance op. 1,3 miljoen kijkers zagen gisteravond hoe acteurskoppel Holly-Mae Brood en Soy Kroon en acteursvrienden Urvin Monte en Britt Scholte zich plaatsten. Miljuschka nam afscheid met een indrukwekkend verhaal over haar dochter met epilepsie. ,,Je kind verliest een bepaalde vrijheid, die je kind zou moeten hebben."