Volledig scherm
Anouk Teeuwe. © EPA

Anouk: Het wordt tijd om Zwarte Piet te verbannen

Zangeres Anouk heeft zich via haar Facebookpagina negatief uitgelaten over Zwarte Piet. Ze spreekt van achterbaksheid en pleit van het vervangen van Zwarte Piet door Malle Piet, het liefst uitgedost in alle kleuren van de regenboog.

Op Facebook roept ze in kapitale letters: 'Nederland, het is tijd om vaarwel te zeggen tegen Zwarte Piet!' Om daar aan toe te voegen in minder schreeuwerige letters: 'Want hoe je het ook wendt of keert, het blijft achterbaks, hypocriet, lomp, offensief en kwetsend.'

Anouk stelt voor om de viering voortaan 'Sinterklaas en Malle Piet' te noemen. 'We kunnen ze laten schminken in alle kleuren van de regenboog... geel, groen, oranje, rood en paars. Hoe leuk! Een kleine moeite toch?'

'Kom op mensen, we gaan bijna het jaar 2012 in. Het jaar van grote veranderingen, laten we het gewoon doen. Het is tijd', aldus Anouk.

  1. Anouk zorgt voor verrassing tijdens RTL-weerbericht over officiële begin lente
    video

    Anouk zorgt voor verrassing tijdens RTL-weerbericht over officiële begin lente

    Rockzangeres Anouk (42) heeft vanavond tijdens het RTL Weerbericht voor een verrassing gezorgd door, op de dag dat de lente officieel begint, haar nieuwe single 'Lente' te zingen. ,,Ik heb zo lang op jou gewacht... Het is hier zonder jou zo kil en grauw. Alles komt tot leven. Lente ik hou zoveel van jou...'', aldus Anouk tegen een achtergrond van vrolijke voorjaarsbloeiers. Haar optreden werd op sociale media getrakteerd op overwegend lovende reacties.