Volledig scherm
© anp

Anouk was continu zwanger: Paar keer kindje verloren

Zangeres Anouk is de afgelopen tijd iets zwaarder geworden. Aan Het Laatste Nieuws vertelt ze hoe dat komt. ,,Ik ben in de afgelopen zes maanden eigenlijk de hele tijd - ik denk vanaf mei - zwanger ben geweest.'' Dat ging echter niet zonder slag of stoot.

Quote

Ik ben een paar keer het kindje verloren

Anouk

Na de laatste bevalling in 2014 van Sion Jethro, het zoontje dat ze kreeg met basketballer Seraino, kreeg de zangeres problemen met haar schildklier. Hierdoor vlogen de kilo's eraan bij de 40-jarige Anouk. ,,Ik dacht altijd dat het een rare onzin-smoes was van mensen: een trage schildklier. Niet dus. Dat kan komen na een bevalling, en daar neem ik nu elke dag pilletjes voor, om dat in balans te brengen'', zegt ze tegen Het Laatste Nieuws.

Miskramen
Daarnaast is de The Voice-coach de afgelopen zes maanden bijna de hele tijd zwanger geweest. En dat ging niet zonder problemen. ,,Ik ben een paar keer het kindje verloren'', zo vertelt ze. Maar ze weet zeker dat ze een zesde kindje wil met haar huidige vriend Dominique. ,,Ja, hoewel ik natuurlijk een beetje onzeker ben geworden, na die miskramen. Tegelijk wil ik daar niet al te dramatisch over doen, hoor. Ik heb al vijf gezonde kinderen, het moet zó erg zijn voor vrouwen die zoiets aan het begin meemaken, dat besef ik nu pas. Maar net omdat het altijd goed is gegaan, en het gaat dan een paar keer na mekaar mis, sta je daar toch wel even bij stil.''

Quote

Het moet zó erg zijn voor vrouwen die zoiets aan het begin meemaken, dat besef ik nu pas

Anouk

'Nog één keer'
In principe had de Haagse genoeg aan vijf kinderen, maar voor Dominique wil ze het nog eens proberen. ,,Ik begrijp Dominique ook wel, die wil dat ook zelf een keertje meemaken, en voelen en ervaren. Dus ik heb gezegd: 'Nou ja, als dat er één is, dan wil ik nog wel een keer proberen.''' Maar daarna is het echt klaar voor Anouk. ,,Dan wil ik meteen daarna al een knoop in die eileiders gooien. De boel afsluiten.''

Anouk heeft in totaal vijf kinderen. Benjahmin Kingsley(13), Elijah Jeremiah (11), dochter Phoenix Ray (10), zoon Jesiah Dox (5) en zoontje Sion Jethro (1,5)