Anti-haatactivist Famke Louise schaamt zich voor treitervideo: 'Domme fout'

Vlogster en rapper Famke Louise, die hartstochtelijk zegt te strijden tegen online haat, schaamt zich verschrikkelijk voor een treitervideo die deze week viral ging. In het inmiddels twee jaar oude filmpje is te zien hoe Famke Meijer (19), zoals ze eigenlijk heet, stiekem een enigszins volslanke vrouw uitlacht. Een 'domme fout', zegt de Op Me Monnie-zangeres nu.

Volledig scherm
Famke Louise in de clip van Op Me Monnie. © YouTube FamkeLouise

De vlogster uit Almere, zelf dagelijks slachtoffer van snoeiharde online pesterijen, werd afgelopen week groots gelanceerd als het gezicht van de #hatersgonnalove-campagne. Samen met telecombedrijf Tele2 roept Famke Louise mensen op om 'haat te bestrijden met liefde'. Talloze twitteraars en instagrammers konden hun ogen dan ook niet geloven toen bleek dat de rapper zelf ook heeft gepest.

Het bewuste filmpje verscheen een jaar geleden op Twitter, maar ging de afgelopen dagen opnieuw rond en is inmiddels ruim 83.000 keer bekeken. ,,Het is alles behalve netjes!'', reageert Famke Louise tegenover haar 332.000 volgers op Instagram. ,,Het meisje in dit filmpje is een jong en vooral erg onzeker meisje, dat niet goed besefte wat ik aan het doen was.''

De Vroom-rapper beseft dat ze haar actie niet kan terugdraaien, maar wil voortaan het goede voorbeeld geven. ,,Ik ga me er niet van af maken met een stom excuus'', schrijft ze, om vervolgens toch haar verontschuldigingen aan te bieden. ,,En ook al is het filmpje oud, ik wil bij deze aan iedereen - vooral het meisje die ik hier mee gekwetst heb - mijn excuses aanbieden.'' Famke Louise hoopt dat haar fans leren van haar 'domme fouten'. ,,Zorg goed voor elkaar!''

Duimpjes omlaag

Famke Louise, ook bekend van het RTL5-programma Models in Paris, maakte dit jaar volop de tongen los. Ze scoorde een grote hit met het nummer Op Me Monnie, waarvan de clip in korte tijd miljoenen keren werd bekeken. Het regende echter negatieve reacties, pesterige opmerkingen en 'vind ik niet leuks'. Veel mensen zeiden het nummer, waarop Famke dankzij zogenoemde autotune-software zuiver zingt, niet te kunnen uitstaan.

Eerder lag de blondine al onder vuur vanwege haar aandeel in de omstreden prankvideo's van haar vriend Tim van Teunenbroek, bekend als de YouTuber Snapking. Hij kwam op zijn beurt ook meermaals in opspraak, bijvoorbeeld nadat hij zijn jonge fans had opgeroepen naar een duur 0909-nummer te bellen en daarmee 13.000 euro opstreek. Eerder verbrak RTL MCN - het YouTube-netwerk van RTL - de samenwerking met Tim, omdat hij een racistisch en vrouwonvriendelijk filmpje had gedeeld.

  1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

    Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

    Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.