Volledig scherm
Cornald Maas met zijn vader © Twitter

Arcade op uitvaart overleden vader Cornald Maas: Kon voor mij niet anders

Cornald Maas heeft gisteren op gepaste wijze afscheid genomen van zijn vader Jac, die kort na het Eurovisie Songfestival kwam te overlijden. ,,We hebben hem tijdens de uitvaart gisteren herdacht met Arcade. Dat paste, en dat kon voor mij niet anders”, laat de songfestivalcommentator vandaag weten.

Cornald Maas, geboren en getogen in Bergen op Zoom, kreeg vorige week bij thuiskomst uit Tel Aviv een flinke tegenslag te verwerken toen bleek dat zijn vader geheel onverwachts was overleden.

,,Met aarzeling, maar doe het toch hier omdat ik zo ontzagwekkend veel gebeld en gemaild word in verband met het songfestival: ik ben even ‘uit de lucht’ omdat ik net gehoord heb dat m’n vader plotseling is overleden’, twitterde het Nederlandse songfestivalicoon, tot ongeloof van velen.

Hartverwarmend

In zijn bericht hintte Maas al op de overwinning van Duncan Laurence met de hashtag LovingYouIsALosingGame. Nu blijkt het nummer ook een rol van betekenis in het afscheid te hebben gespeeld. ,,Dank voor al jullie (hartverwarmende) reacties op het plotselinge overlijden van mijn vader”, sluit Maas de tweet van zaterdag af.

De commentator landde zondag op Schiphol, nadat hij afgelopen week met Jan Smit verslag had gedaan van de drie songfestival-uitzendingen in Tel Aviv. Zondagavond zat hij nog blij aan tafel tijdens de speciale Songfestival-uitzending van Pauw. 

Kijk en luister hier nog een keer naar Arcade: