Archie krijgt bij bezoek Harry en Meghan aan Zuid-Afrika een Xhosa-naam

VIDEOArchie, het zoontje van prins Harry en Meghan Markle, heeft een traditionele Xhosa- naam gekregen tijdens het bezoek van zijn bekende ouders aan Zuid-Afrika. Dat schrijft The Independent. In het township Nyanga werd het mannetje de naam Ntsika, ‘krachtige steunpilaar’, geschonken.

Meghan en Harry namen hun bijna vijf maanden oude zoontje Archie mee naar Zuid-Afrika, maar vooralsnog is het kereltje niet met ze mee op stap geweest. Bij hun bezoek aan Nyanga ontmoetten Harry en Megan een aantal vertegenwoordigers van The Justice Desk, een organisatie die strijdt voor vrouwen- en kinderrechten. ,,Toen jullie prachtige zoon werd geboren, gaven jullie hem de naam Archie”, vertelde Jessica Dewhust, ceo van de stichting tegen het stel voor ze hen een cadeau gaf. ,,Die naam staat voor heldhaftigheid en kracht. Om Archie welkom te heten, heeft jullie familie bij The Justice Desk hem de traditionele Zuid-Afrikaanse naam Ntsika gegeven.”

Volledig scherm
Prins Harry en Meghan in Nyanga. © AFP

Beste vader

Tijdens het bezoek aan het township zijn Harry en Meghan ook nog met de voetjes van de vloer gegaan. De hertog en hertogin van Sussex, die gisteren begonnen aan een tiendaagse reis door Zuid-Afrika, gingen in de buurt van Kaapstad naar het strand. Daar maakten ze kennis met jonge surfers die hun hobby gebruiken als therapie voor risicojongeren.

Waves for Change zet surfen in als een manier om vertrouwen op te bouwen onder jongeren die in arme en gewelddadige gemeenschappen leven. Voor het bezoek reisden Harry en Meghan af naar Monwabisi Beach, waar de Sussexes deelnamen aan een mindfulness-oefening. Het stel werd gevraagd een sterk punt van de ander te benoemen. ,,Meghan zei dat het ouderschap haar nieuwe kracht is en dat zij en Harry nog volop leren”, vertelde een van de managers van Waves for Change aan People. ,,Ze zei: Harry is de beste vader. En Harry zei: nee, zij is de beste moeder.”

Hoewel Archie niet van de partij was, waren omstanders wel volop met de baby bezig. Harry en Meghan kregen verschillende cadeautjes en gaven meermaals antwoord op de vraag waar hun zoon was. ,,Hij slaapt", was consequent het antwoord.

Volledig scherm
Prince Harry en Meghan dansen. © AFP

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (57%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (43%)
16246 stemmen