Archie viert eerste verjaardag in miljoenenonderkomen in Malibu

VIDEOArchie, de zoon van prins Harry en zijn vrouw Meghan, is vandaag 1 jaar geworden. Het gezin viert zijn verjaardag vanwege het coronavirus naar alle waarschijnlijkheid klein in hun nieuwe onderkomen in Malibu, Los Angeles.

Archie Harrison Mountbatten-Windsor werd 6 mei 2019 geboren in het Portland-ziekenhuis in Londen. De zoon van de 38-jarige voormalige actrice en haar 35-jarige prins is zevende in de lijn van de Britse troonopvolging. Titels heeft hij niet: Harry en Meghan kozen er bewust voor om deze weg te laten.

Het eerste jaar van Archie was een behoorlijk turbulente voor zijn ouders. De hertog en hertogin van Sussex liggen al tijden in de clinch met de Britse roddelpers en besloten om een stap terug te doen binnen het Britse hof. Ze zijn niet langer seniorleden van het koningshuis en maken ook geen gebruik van de aanspreektitels zijne en hare koninklijke hoogheid.

Volledig scherm
© EPA

Drie woonplaatsen

Archie op 25 september 2019.
Volledig scherm
Archie op 25 september 2019. © EPA

Voor Archie betekent dat onder meer dat hij nu al drie woonplaatsen heeft gehad. In de eerste maanden woonde hij met zijn ouders in Frogmore Cottage, op het landgoed Windsor. Eind vorig jaar besloten Harry en Meghan naar Canada te gaan en sinds kort woont het gezin in de beveiligde woonwijk Serra Retreat, Malibu, in Los Angeles. Veel huizen daar bieden uitzicht op de oceaan en grote percelen land. Volgens Amerikaanse media lopen de huizenprijzen op tot 40 miljoen dollar. Serra Retreat wordt dan ook gezien als een ‘toevluchtsoord’ voor mensen die het drukke stadsleven in LA beu zijn.

De reden dat Archie zijn verjaardag daar viert, heeft alles te maken met de achtergrond van zijn moeder. Meghan is geboren in LA en bouwde in Hollywood haar carrière op. Haar bekendste rol is die van Rachel Zane in de populaire advocatenserie Suits. Ook woont haar moeder Doria nog in LA.

Archie vlak na zijn geboorte, op 8 mei in Windsor Castle.
Volledig scherm
Archie vlak na zijn geboorte, op 8 mei in Windsor Castle. © AP

Royaltyliefhebbers kregen Archie in zijn eerste levensjaar weinig te zien. Behalve de officiële foto’s rond zijn geboorte en doop was hij eigenlijk in september pas echt voor het eerst te zien toen Harry en Meghan hun zoontje meenamen naar hun ontmoeting met aartsbisschop Desmond Tutu tijdens een tiendaags bezoek aan Zuid-Afrika.

In onderstaande video is te zien hoe Meghan en Harry de wereld lieten weten dat hun zoon Archie ging heten: