Volledig scherm
© EPA

'Aretha Franklin maakte geen testament'

Queen of Soul Aretha Franklin, die vorige week op 76-jarige leeftijd overleed, heeft geen testament gemaakt. Over de nalatenschap met een waarde van naar schatting 70 miljoen euro zijn daardoor wrijvingen ontstaan onder nabestaanden, meldden Amerikaanse media.

Het grote probleem zou zijn dat de levenspartner van Franklin van de afgelopen dertig jaar, de inmiddels gepensioneerde brandweerman Willie Wilkerson (70), nooit is getrouwd met de zangeres. Zij zou tot twee keer toe in het huwelijk hebben willen treden met de brandweerman, maar daar onder druk van de kinderen van hebben afgezien.

De vier kinderen die nauw betrokken zijn geweest bij de carrière van Franklin, zouden er nu op staan dat de hele erfenis in de familie blijft. Dan zouden Clarence (63) en Edward Franklin (61), Ted White (54) en Kecalf Cunningham (48) als kinderen elk op een kwart van de nalatenschap kunnen rekenen en heeft Wilkinson het nakijken.

Franklin kreeg als jonge tiener al twee kinderen en later uit relaties met twee mannen nog twee kinderen. De eerste twee zijn met de familienaam door haar grootmoeder opgevoed. Franklin heeft haar privéleven altijd afgeschermd.

  1. Kroonprins Haakon: Mette-Marit heeft spijt van contact met Jeffrey Epstein

    Kroonprins Haakon: Met­te-Ma­rit heeft spijt van contact met Jeffrey Epstein

    De Noorse kroonprinses Mette-Marit heeft Jeffrey Epstein waarschijnlijk ontmoet via gezamenlijke kennissen die ook contacten hadden met de stichting van Bill en Melinda Gates. Mette-Marit en Epstein zochten bij die Foundation ondersteuning voor hun werkzaamheden en goede doelen. Dat meldt Dagens Næringsliv, de Noorse krant die eerder deze week onthulde dat de kroonprinses een aantal ontmoetingen heeft gehad met Epstein.