Volledig scherm
Ariana Grande en Mac Miller. © Bruno

'Ariana Grande en rapper Mac Miller na twee jaar uit elkaar'

Popzangeres Ariana Grande (24) en rapper Mac Miller hebben na twee jaar een punt gezet achter hun relatie. Dat meldt showbizzwebsite TMZ. Reden voor de breuk zou zijn dat de twee het te druk hebben met hun werk. Ze zijn nog wel goed bevriend.

Volledig scherm
Ariana Grande bij het Met Gala. © AFP

Ariana en Mac, die eigenlijk Malcolm James McCormick heet, maakten in september 2016 bekend dat ze een setje waren. De rapper was een grote steun voor de zangeres na de aanslag bij haar concert in het Engelse Manchester van mei vorig jaar, waarbij 22 doden en honderden gewonden vielen. Het stel trad nog samen op bij het One Love Manchester-concert, waarmee Ariana en talloze andere artiesten geld inzamelden voor slachtoffers en nabestaanden.

Mac en Ariana kenden elkaar al zo'n vier jaar voordat ze iets kregen. ,,Ik ontmoette hem toen ik 19 jaar was'', vertelde de One Last Time-zangeres eerder aan Cosmopolitan. ,,We houden al sinds het begin van elkaar, zelfs voordat we elkaar ontmoetten, omdat we fan zijn van elkaars talent.'' Klaar voor een relatie waren ze echter totaal niet. ,,We moesten eerst allebei een beetje leven'', aldus Ariana. De twee belden elkaar wel regelmatig als ze het moeilijk hadden.

De ware

De nu 26-jarige Mac wist al dat Ariana de ware was sinds hij haar jaren geleden spotte op de cover van een tijdschrift. Hij zei meteen tegen zijn moeder dat de zangeres voor hem bestemd was. ,,En toen hadden we nog niet eens contact'', zei Ariana daarover. ,,Hoe schattig is dat?''

Ariana zit momenteel midden in de promotieperiode voor haar nieuwe single No Tears Left to Cry, haar eerste release na een lange tijd in de luwte in de nasleep van de aanslag in Manchester. Later dit jaar volgt haar vierde studioalbum Sweetener.