Ariana Grande herdenkt aanslag Manchester in nieuwe videoclip

Ariana Grande (24) blikt in haar gloednieuwe single en videoclip terug op de aanslag in Manchester. Die vond vorig jaar mei plaats, vlak na het concert van de zangeres. In de video is onder meer het symbool van de Britse stad te zien: een honingbij. 

Volledig scherm
De honingbij in de videoclip © Youtube

22 mei 2017, die dag staat in het geheugen van de superster gegrift. Na het concert van Ariana blies een zelfmoordterrorist zichzelf op, waarbij meerdere doden en gewonden vielen. Ook kinderen kwamen daarbij om het leven.

De vreselijke gebeurtenis heeft Ariana diep geraakt. Zo zingt de superster 'I'm  loving, I'm living, I'm picking it up' (ik heb lief, ik leef, het gaat beter). Maar niet alleen in de tekst refereert ze naar de aanslag, ook in de videoclip is er aandacht aan besteed. In één van de laatste shots vliegt een honingbij voorbij. Het diertje staat symbool voor Manchester en is onder meer terug te zien op het stadswapen. 

Sinds de aanslag is de honingbij uitgegroeid tot een internationaal vredessymbool. Wereldwijd lieten duizenden mensen een tattoo van het insectje zetten ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

Trots

Fans van Ariana zijn weg van het nummer. De videoclip is op Youtube al meer 5 miljoen keer bekeken. In de reacties onder de video blijven de complimenten binnenstromen. 'Dank je wel Ariana, voor de honingbij in je nieuwe videoclip' en 'Prachtig gebaar naar de aanslag in Manchester, bedankt', luiden de reacties.

Ariana zelf laat via Instagram weten geraakt te zijn door alle mooie reacties op het nummer. ,,Ik hoop dat dit lied jullie licht en comfort laat zien, maar ook dat jullie willen dansen en het beste van jullie leven willen maken."

Volledig scherm
Ariana Grande © Youtube
  1. Beste Zangers? Beste hits! Tientallen miljoenen views voor deze knallers
    PREMIUM

    Beste Zangers? Beste hits! Tientallen miljoenen views voor deze knallers

    Niet The Voice of Holland, niet Holland's Got Talent en ook niet een andere talentenjacht, maar Beste Zangers is het programma om te scoren als artiest. Glennis Grace gaf haar ingedutte carrière een nieuw leven met een dikke nummer 1-hit, André Hazes stapte voor het eerst uit de schaduw van zijn beroemde vader en Davina Michelle werd de succesvolste vrouwelijke artiest ooit in de Nederlandse Top 40. Het zangprogramma van de AvroTros kan met recht een hitmachine worden genoemd.