Volledig scherm
>De Amerikaanse zangeres Ariana Grande. © Paul Bergen

Ariana Grande komt voor slachtoffers terug naar Manchester

Ariana Grande zal terugkeren naar Manchester, de plek waar afgelopen week na haar concert een aanslag plaatsvond. De Amerikaanse zangeres zal daar tijd door brengen met haar fans en een benefietconcert geven. De opbrengst gaat naar de slachtoffers en hun families.

In een emotionele brief op Twitter blikt Ariana terug op de horroravond eerder deze week. ,,Mijn hart, gebeden en condoleances zijn voor de slachtoffers van de aanslag in Manchester en hun geliefden. Niemand kan hun pijn wegnemen. Toch zal ik er alles aan doen om hen iets te geven wat kan helpen.”

Ze kondigt haar terugkeer naar Manchester aan. ,,Ik zal in deze dappere stad tijd met mijn fans doorbrengen en ik zal een benefietconcert geven. Het geld wat daarmee opgehaald wordt gaat naar de slachtoffers en hun families. Ik wil mijn medemuzikanten bedanken die mee willen helpen en hun liefde duidelijk willen maken aan Manchester.”

Details over het benefietconcert kan ze nog niet geven. Ze benadrukt dat de aanslag het plezier dat haar fans uit haar optredens halen niet weg mag nemen. ,,Het blijft een plek om te ontsnappen, om feest te vieren en jezelf te zijn. Om je vrienden te ontmoeten die je online heb gemaakt. Om jezelf uit te drukken. Niets kan dat veranderen.”