Volledig scherm
© anp

Arie Boomsma bezorgd om islamitische vrienden

Arie Boomsma maakt zich zorgen om zijn islamitische buren en vrienden. Dat zegt hij maandag in een blog op zijn website waarin hij reageert op kritiek op zijn nieuwe tv-programma. In dat programma, dat dit najaar wordt opgenomen, gaat de presentator op pad met tot de islam bekeerde jongeren en hun ouders en probeert zo de relatie tussen ouders en kind te verbeteren.

Boomsma kreeg veel kritiek over het nieuwe programma en gaat in de blog in op een aantal van die reacties. Naar aanleiding van het incident in de Thalys van afgelopen vrijdag, waarbij een man die een kalasjnikov bij zich had werd overmeesterd, schrijft hij: ,,Ik maak me na zo'n drama nog meer zorgen om het welzijn van mijn islamitische buren en vrienden die, net als u en ik, vrezen voor dit soort terrorisme, omdat zij dan dus op de wanddaden van terroristen die dezelfde god claimen worden afgerekend, maar daarnaast ook nog te maken hebben met een verhardende samenleving die extremisten en islamitische Nederlanders over een kam scheert''.

Neergesabeld
Ook gaat hij in op een tweet van PVV-Kamerlid Martin Bosma. Bosma vroeg zich eind juli op Twitter af of Boomsma, die volgens Bosma 'begrip wil kweken voor de islam', zich niet in Middelburg moest melden om uitleg te geven nadat een moskee toestemming had gekregen om op vrijdag op te roepen tot gebed. Zelf begrijpt Boomsma niet precies waarom Bosma hem hiermee in verband brengt, wel schrijft hij: ,,U benadert islamitische landgenoten alsof ze een beweging vormen, een tsunami zou een sluw strateeg als metafoor kunnen kiezen, van kwaadwillende exoten. Dat is niet verstandig, en net zo gemakzuchtig en storend als beweren dat iedereen die PVV stemt een ontoereikend IQ heeft, of zich angstig beweegt over de straten van middelgrote provincieplaatsen, schuw over de schutting kijkend van elke nieuwkomer in de buurt. We moeten samen maar proberen de mensen als individuen te zien.''

  1. Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-foto Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-fo­to Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Eerder was het Kim Kardashian met haar billen, nu heeft Jennifer Aniston (50) het internet ‘gebroken’ door lid te worden van Instagram en haar eerste openbare foto te delen. Het gesprek op het fotoplatform gaat echter over iets anders. Aandachtige volgers hebben een detail ontdekt op de Friends-foto die ze deelde en kunnen hun ogen niet geloven. ‘Wat een manier om je entree te maken op sociale media’, klinkt het. Wat is er aan de hand?

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (55%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (45%)
7254 stemmen