Volledig scherm
© ANP Kippa

Arie & Silvester gaan weer samen theater in

Het komische duo Arie & Silvester gaat weer het theater in. In het seizoen 2018-2019 staan cabaretiers Arie Koomen en Silvester Zwaneveld weer samen op de planken met een nieuw programma dat de werktitel Wie? heeft. Dat meldde Zwaneveld in het Radio 5-programma Volgspot.

Het duo maakte tussen 1996 en 2008 zeven succesvolle theaterprogramma's. Zij leerden elkaar kennen bij het standup-gezelschap Comedy Explosion en deden samen mee aan het festival Cameretten en eindigden op de tweede plaats met een vrijwel geheel geïmproviseerde show. In 2007 maakten zij bekend uit elkaar te gaan.

,,Het is nu tien jaar geleden, en opeens leek het me weer heel leuk om samen weer iets te gaan doen", stelde Zwaneveld in het gesprek.  ,,Ik heb Arie gebeld en die dacht er net zo over." Het tweetal denkt nog na over de vorm die hun rentree-show moet krijgen. ,,We gaan niet zomaar oude sketches herhalen. Maar we kunnen wel een nieuwe vorm bedenken voor onze oude hits en acts. Het wordt zeker geen copy-paste-show."

Of de hernieuwde samenwerking bij één seizoen blijft, durfde Zwaneveld niet te beloven. ,,We sluiten natuurlijk niets uit. Maar de bedoeling is echt dat we gewoon één seizoen samen lekker lol gaan trappen en daarna weer elk onze eigen weg gaan."