Volledig scherm
DJ-duo The Galaxy bestaand uit Arjen Lubach en Sacha Harland. © RV

Arjen Lubach is te druk voor dj-act The Galaxy en stopt

Arjen Lubach (39) is gestopt met danceformatie The Galaxy. De presentator vormde met Sacha Harland sinds 2015 dit dance- en producersduo dat toerde langs clubs en festivals. Lubach gaat zich concentreren op andere projecten, zoals zijn theatershow Lubach LIVE! en vanaf 13 oktober weer het tv-programma Zondag met Lubach. Het satirische programma dat in 2017 de Televizier Ring won, begint aan zijn tiende seizoen.

Harland gaat solo verder met The Galaxy, iets dat hij eigenlijk sinds afgelopen zomer al deed. De danceformatie begon in 2015 aanvankelijk zonder identiteit prijs te geven. De twee stonden met maskers achter de draaitafel. ,,Ik wilde niet dat mensen mij zagen en dachten: oh daar heb je weer zo’n BN’er die ook zo nodig moet draaien. Het moest om de muziek gaan. Dus stonden we met bandana’s, zonnebrillen, petten”, aldus Lubach begin 2017. Een paar maanden daarvoor maakte hij zich bekend als dj. ,,Dat was even spannend. Gelukkig vielen de reacties erg mee. We merkten dat het toch om de muziek gaat.”

De televisie- en theatermaker blijft zich bezighouden met muziek. Uit zijn voorstelling zette hij het succeslied Beter in bed over Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet twee maanden geleden online, waarna het een hit werd. Ook staat Lubach op 14 december in AFAS Live als gastartiest bij een concert van De Kast. Lubach en Zomergasten-presentatrice Janine Abbring zullen dan hun oude hit Jelle laten horen. Dit is een parodie op het lied Stan van de Amerikaanse rapper Eminem over een geobsedeerde fan. In de Friese versie schrijft een fan brieven aan De Kast-frontman Syb van der Ploeg.