Armin van Buuren na drie jaar terug op Mysteryland
Volledig scherm
Armin van Buuren na drie jaar terug op Mysteryland © EPA

Armin van Buuren afsluiter op Mysteryland

Armin van Buuren is deze zomer de afsluiter op Mysteryland. Het dancefestijn op het voormalig Floriadeterrein in de Haarlemmermeer wordt op 28, 29 en 30 augustus gehouden. De Leidse dj was voor het laatst te bewonderen in 2017. 

Ook toen sloot hij af, voor het eerst in zijn loopbaan. ,,Mysteryland is een festival dat ik zelf ook als fan zou willen bezoeken”, stelde Van Buuren toen. Op Mysteryland zijn 300 artiesten actief, verdeeld over zeventien stages. 

Organisator ID&T verwelkomt namen als Carl Cox, DJ Snake, Lil’ Kleine, Brennan Heart en Sam Feldt. Op zaterdag staat Timmy Trumpet op main stage en sluit DJ Snake, met meer dan vijf miljard streams op zijn naam, af. Op de Q-Dance-stage van het festival, traditiegetrouw de ruimte voor hardstyle-liefhebbers, zijn Sefa, Psycho, Funk, D-Block & S-te-Fan te verwachten.

Sunnery James & Ryan Marciano hebben onder andere hun muzikale vrienden Malaa, Sam Feldt, Nora en Pure uitgenodigd voor hun Sexy by Nature-feest op één van de eilanden op het terrein. De grootste tent heet de Big Top, bestemd voor Vunzige Deuntjes met onder anderen Lil’ Kleine en Chucky. De tranceliefhebbers kunnen op zaterdag genieten van Aly & Fila’s, Gareth Emery’s, Ben Nicky. De zondag kent naast afsluiter Armin van Buuren een mystery act, waarvan de naam geheim blijft tot de dag zelklf. 

Op ‘main’ staan La Fuente en vrienden en debutanten NGHTMR, Jauz, Boombox Cartel. Good old Carl Cox sluit zich in 2020 aan bij de Mysteryland-familie met zijn nieuwe en geavanceerde concept Awesome Soundwave. De Brit draait zelf, maar geeft verder ruimte aan Fjaak, Octave One, Recondite, ONYVAA (die allen live te zien zijn) en meer labelleden. Ook op zondag neemt Vunzige Deuntjes haar intrek in de Big Top met Ronnie Flex & Deuxperience, Bizzey, Afro Bros en Tabitha.

Tickets zijn hier te koop.

De lineup van Mysteryland 2020
Volledig scherm
De lineup van Mysteryland 2020 © Foto ID&T