Volledig scherm
Miles in 1997. © Photo News

Armin van Buuren geschokt door overlijden Robert Miles

Armin van Buuren is flink geschrokken van de plotselinge dood van Robert Miles. De dj en tranceproducer was een groot voorbeeld voor de Nederlander, vooral in het begin van zijn carrière.

Volledig scherm
Armin © ANP Kippa

,,Ik ben echt in shock. Hij is naar mijn weten de eerste trance-artiest, als je hem zo mag noemen, die overlijdt en dan op zo jonge leeftijd. Ik vind het echt een schok", aldus Armin tegen Telegraaf VNDG. De muziek van Miles heeft veel voor de dj betekend. Niet alleen zijn bekendste hit Children, maar ook andere platen. ,,Ik heb zijn platen ook veel gedraaid in mijn sets. Het is echt onwijs tragisch."

,,Ik heb hem helaas nooit ontmoet, maar wel zijn sets gehoord en zijn muziek gekocht", vervolgt Armin. ,,Zijn muziek was een voorbeeld voor mij. Het is echt een treurige dag wat dat betreft."

Miles stierf vandaag op 47-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Het was niet bekend dat de Zwitsers-Italiaanse dj ziek was.

  1. Lady Gaga laat vocalen ongestoord schitteren in Ziggo Dome
    PREMIUM
    recensie

    Lady Gaga laat vocalen ongestoord schitteren in Ziggo Dome

    Wanneer een groot artiest een concert aflast, is het begrijpelijk dat je als fan schakelt tussen begrip en teleurstelling. Maar soms kan het niet anders of het begrip overheerst, zoals voor Lady Gaga: ze kampt met chronische pijnklachten en is daar openhartig over in de media. Toch was het desondanks een zure appel dat ze daardoor vorig jaar een deel van haar wereldtour moest aflasten, waaronder die op 3 oktober in de Ziggo Dome. Achteraf is het maar goed dat Gaga haar krachten gespaard heeft, want tijdens de herkansing, gisteren in de Ziggo Dome, knalde ze precies zoals je zou hopen. Haar laatste album, het meer persoonlijke Joanne uit 2016, doet automatisch een wat ingetogener, uitgekleder optreden verwachten, maar niets is minder waar: Gaga trakteerde de fans op een gulle, vurig uitgevoerde dwarsdoorsnede van haar werk, en wist daarbij vrijwel alle hits en favorieten uit haar roze cowboyhoed te toveren. Roze cowboyglítterhoed, welteverstaan, blijkt wanneer ze vanaf een bewegend podium de hoogte in wordt gestuwd terwijl ze het pompende Diamond Heart inzet: een ideale setopener, maar desondanks een wat vreemd ondergewaardeerd Gaga-lied. Het is zo’n nummer waar ze haar stem lekker vinnig weet te laten scheuren, iets wat ze ook doet tijdens een opzwepend A-YO, geflankeerd door in simpel zwart gestoken dansers.