Volledig scherm
© EPA

Arnold Schwarzenegger wil oliebedrijven aanklagen voor moord

Arnold Schwarzenegger (70) is van plan de grote oliemaatschappijen voor de rechter te slepen. Volgens de acteur en voormalig gouverneur van Californië maken de bedrijven zich schuldig aan moord.

,,De oliemaatschappijen wisten in 1959 al dat de aarde zou opwarmen als gevolg van het gebruik van fossiele brandstoffen", legde de 'governator' tijdens SXSW uit aan Politico. Volgens Schwarzenegger weten de bedrijven bovendien dat 'het een gevaar vormt voor mensenlevens, dat het dodelijk is'.

De acteur en milieuactivist trekt een parallel met rechtszaken tegen de tabaksindustrie.  ,,Naar mijn mening is het absoluut onverantwoordelijk geen waarschuwingslabel op je product te plakken als je weet dat het dodelijk is." Schwarzenegger is dan ook van mening dat er waarschuwingslabels moeten komen op auto's en tankstations.

Wanneer Schwarzenegger naar de rechter stapt, is nog niet duidelijk. Dat het de acteur menens is, wel. ,,Ik zie geen verschil: als je een kamer binnenstapt en je weet dat je iemand om gaat brengen, is dat moord. Naar mijn mening is het hetzelfde met de oliemaatschappijen."

  1. Patholoog na nieuw onderzoek lichaam prinses Diana: ze was niet zwanger

    Patholoog na nieuw onderzoek lichaam prinses Diana: ze was niet zwanger

    Meer dan twintig jaar na het tragische overlijden van de Britse prinses Diana blijven een heleboel theorieën opduiken. Zo wordt verteld dat ze zwanger zou zijn geweest op het moment van het ongeluk. Richard Shepherd, een forensisch patholoog, onderzocht opnieuw het lichaam van de prinses en laat aan de Daily Mail weten dat er geen bewijs was dat zwanger was. Hij onthult ook hoe de prinses het ongeluk overleefd zou kunnen hebben.