Volledig scherm
David Cassidy © Brunopress

Artsen over toestand doodzieke David Cassidy: Zijn einde is onvermijdelijk

UPDATEZanger en acteur David Cassidy (67) is afgelopen week in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Volgens zijn manager heeft hij last van orgaanfalen, maar is zijn situatie inmiddels gestabiliseerd. De Amerikaanse entertainmentsite TMZ en nieuwszender CNN komen vandaag met een ander verhaal op basis van gesprekken met artsen. ,,Zijn einde is onvermijdelijk.''

Cassidy is afgelopen woensdag met spoed naar een ziekenhuis in Florida vervoerd nadat zijn nieren en lever plotseling uitvielen. Zijn toestand is sinds die tijd verslechterd. De zanger lag korte tijd in een coma, maar hij is inmiddels weer bij. Tenzij hij een lever- of niertransplantatie krijgt, zijn de vooruitzichten zorgwekkend, meldt entertainmentsite TMZDe familie van Cassidy verzamelde zich de afgelopen dagen in het ziekenhuis.

De Partridge Family-acteur heeft al langer problemen met zijn gezondheid. In februari kreeg hij de diagnose dementie. Dat was voor hem geen verrassing aangezien zijn opa en moeder ook dement werden. Hij besloot daarna te stoppen met toeren om zich te focussen op zijn 'gezondheid en geluk'. ,,Ik wil focussen op wat ik ben, wie ik ben en wie ik ben geweest, zonder afleidingen. Ik wil liefhebben. Ik wil van het leven genieten", zei hij toen. Cassidy vecht ook al jaren tegen een alcoholverslaving.