Angela de Jong.
Volledig scherm
PREMIUM
Angela de Jong. © Shody Careman

Astrid vindt de pil te duur en koos voor seks met een condoom. Nu heeft ze vier kinderen

Angela Kijkt TVJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op tv.

64 reacties

 • M.G. Bults

  7 dagen geleden
  In dit geval hadden ze bij durex een prikactie van het personeel. Het is niet te voorkomen, maar ik zie vanuit mijn werk zat stellen die niet voor hun kinderen kunnen zorgen. Hoe regel je zoiets? Ik vind het erg moeilijk. De directe omgeving zou hier een leidende rol in moeten nemen, maar mag dat?
 • Lydia Rekker

  7 dagen geleden
  Je hebt voor achterlijk veel dingen een 'bewijsje' nodig; om te mogen brommeren, een auto/ vrachtwagen te besturen, om te jagen, om te varen, een hond te hebben, te mogen jagen of een geweer in je bezit te hebben of te mogen trouwen......en waarom nou niet voor een zwangerschap!
 • Peter de Jong

  7 dagen geleden
  Geen enkel voorbehoedmiddel is 100% effectief, ook de Pil niet. Abortus is geen optie, want je hebt als vrouw alleen zelfbeschikkingsrecht over je eigen lichaam, niet over dat van een ander individu die je in jouw lichaam hebt geplaatst. Als je niet bereid bent een kind te krijgen en er 18 jaar voor te zorgen, moet je geen seks hebben. Simpel, toch?
 • c. vdl

  7 dagen geleden
  Als je geen goede basis kan bieden voor je kinderen, begin er dan niet. En waarom moet het zo'n rotzooi in dat huis zijn. Lekkere leefomgeving voor de kinderen. Vies enz. Huisdieren lopen er rond. Zielig voor de mensen, maar de gemeenschap kost het weer handenvol geld en het lost niets op. Deze mensen vallen steeds weer terug.
 • JH Weener

  7 dagen geleden
  Wat mij opvalt is dat Astrid en Merel geen zelfreflectie hebben. Het kan ook onvermogen zijn. En de angst voor de hulpverlening snap ik wel. Die zeggen dingen die ze niet willen horen. In het hoogbegaafde gezin lijkt de moeder zwaar getraumatiseerd en plakt haar familie etiket op. Met al die medicijnen... ze lijken mij "normaal". Maar in en intriest deze documentaire. Waar moet dat heen?