Australische Songfestival-hunk op één in iTunes na Voice-optreden: ‘Onwerkelijk’

De Australische zanger Guy Sebastian (37) kan nauwelijks geloven dat zijn nieuwe single op één staat in de Nederlandse iTunes Top 100, de lijst met de meest gedownloade liedjes. De artiest, vooral bekend vanwege zijn deelname aan het Songfestival in 2015, zong Before I go gisteravond bij The voice of Holland. Hij kan zijn Hollandse fans niet vaak genoeg bedanken. ,,Dit komt door jullie.’’

Het Nederlandse succes van het nummer, dat vorig jaar al uitkwam, begon afgelopen december. Before I go was toen te horen in Repeat of niet, een rubriek op radiozender Qmusic waarbij luisteraars bepalen of een nummer door mag naar een volgende ronde en opnieuw wordt gedraaid. Tijdens een van de rondes zou maar liefst 98 procent van de stemmers ‘repeat’ hebben gekozen. ,,Ik ben zo blij want ik houd zo van dit liedje!’’, schreef de in Maleisië geboren zanger toen op Instagram.

Het nummer belandde in de lage regionen van de Top 40, maar kreeg een boost toen Guy het gisteravond zong voor het oog van 2,2 miljoen kijkers in de finale van de RTL-talentenjacht The voice of Holland. Zijn vertolking - samen met kandidaat Menno Aben - viel kennelijk in de smaak, want het nummer voerde vanochtend de iTunes-lijst aan. ,,Onwerkelijk’’, reageerde hij tegenover zijn 314.000 Instagram-volgers. ,,Ben iedereen hier zo dankbaar voor alle steun deze week, dit komt door jullie!’’

Lees door onder de foto.

Volledig scherm
Guy in The voice of Holland © RTL

Australiër in Europa

Sebastian was tot nu toe vooral bekend van zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival in Wenen, waar hij in 2015 vijfde werd. Zijn deelname namens Australië was bijzonder, omdat dit helemaal geen Europees land is. Australië mocht voor de zestigste verjaardag van het evenement eenmalig meedoen, omdat de show down-under al jaren werd uitgezonden en erg populair was. Dat beviel zo goed, dat het land ook de afgelopen én de komende jaren van de partij is.

Guy, die in 2003 de Australische editie van Idols won en jarenlang jurylid was bij The X Factor in zijn land, heeft overigens een connectie met The Voice. Hij wordt namelijk coach in de achtste reeks van de show in Australië, naast Boy George, Delta Goodrem en Kelly Rowland.