Volledig scherm
Benedict Cumberbatch, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo en Benedict Wong in een scene van Avengers: Infinity War. FOTO: Marvel Studios/AP © AP

Avengers-vervolg succesvolste Marvelfilm ooit

De nieuwe actiefilm Avengers: Infinity War is de meest succesvolle Marvelproductie ooit in de Nederlandse bioscopen. De film waarin alle helden uit het Marvel-universum de krachten bundelen, heeft inmiddels bijna 8,2 miljoen euro opgebracht. 

Daarmee is het vorige record van Black Panther, dat eerder dit jaar recordhouder werd, verbroken, meldde distributeur Disney vandaag. In totaal trok Avengers: Infinity War tot nu toe in de Nederlandse theaters 767.000 bezoekers. De blockbuster heeft wereldwijd al diverse records gebroken. De actiefilm passeerde onder meer als snelste ooit wereldwijd de magische grens van een opbrengst van 1 miljard dollar. 

Ook had Infinity War het beste openingsweekend ooit in de VS en het beste openingsweekend voor een Marvelfilm in Nederland. In Avengers: Infinity War moeten superhelden als Captain America, Iron Man, de Hulk, Doctor Strange en de Guardians of the Galaxy samenwerken om te voorkomen dat megaschurk Thanos in het bezit komt van de zes 'infinity-stenen'. 

Als hij de stenen krijgt, zal hij niet alleen de realiteit maar ook de tijd en ruimte naar zijn wil kunnen buigen. De hoofdrollen worden vertolkt door onder meer Robert Downey jr, Chris Pratt, Chris Evans, Chris Hemsworth, Elizabeth Olsen, Zoe Saldana en Josh Brolin.

  1. Honderdplusser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Honderd­plus­ser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Gordon trekt voor zijn nieuwe programma 100 Jaar Jong opnieuw op met een groep ouderen, zo vertelde hij vanavond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. De presentator gaat op zoek naar het geheim van honderdplussers die nog altijd jong van geest zijn. Voor de gelegenheid had hij Lenie (101) meegenomen naar de studio, die meteen een gooi deed naar de plek van 'tafeldame’, tot hilariteit van de kijker.

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (60%)
  • Shary-An Nivillac (18%)
6006 stemmen