Volledig scherm
© EPA

'Avicii gevonden op landgoed sultan’

Tim Bergling (28), alias dj Avicii, is vorige week gevonden op een landgoed van familie van de sultan van Oman.  Dat meldt de Zweedse krant Aftonbladet op basis van een gesprek met een naaste medewerker van openbaar aanklager Nasir al Rahabi. 

De man heeft een document aan journalisten laten zien, waaruit zou blijken dat hij afgelopen vrijdag in het huis van het familielid van de sultan levenloos werd aangetroffen. Volgens de eerste berichten vorige week zou de Zweed op een hotelkamer zijn gevonden. 

Volgens Aftonbladet is er niet alleen familie van Avicii naar de plek geweest waar hij werd gevonden. Ook medewerkers van de Zweedse ambassade in Saoedi-Arabië zijn op de plek van het landgoed geweest, op verzoek van het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Misdrijf

Intussen hebben zowel de familie als de ambassademedewerkers Oman verlaten. Volgens Aftonbladet ligt het huis waar de Zweedse dj dood werd gevonden op een landgoed dat een paar kilometer buiten de hoofdstad Masqat ligt. Eerder lieten de autoriteiten van Oman al weten dat ze niet uitgaan van een misdrijf.  De familie van Avicii stelde deze week in een open brief dat de Zweedse dj niet meer de kracht had om door te gaan. 

  1. Koning bedankt Nederlanders in India op bijzondere plek

    Koning bedankt Nederlan­ders in India op bijzondere plek

    Koning Willem-Alexander bedankte Nederlanders die in India wonen en werken vanavond tijdens een receptie op een bijzondere plek. Samen met koningin Máxima ontving hij leden van de Nederlandse gemeenschap in India in het Taj Mahal Palace & Tower in Mumbai, de zwaarst getroffen plek tijdens de terreuraanslagen die de havenstad in 2008 trof. Voorafgaand aan de receptie legden Willem-Alexander en Máxima een krans in de hotellobby ter nagedachtenis aan die verschrikkingen.