Avicii, Queen en Andre Hazes jr. scoren goed in Top 2000

Het nummer Levels van de recent overleden Avicii is de hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 2000. De plaat staat op plek 260. Ook Queen scoort dit jaar goed. De 35 nummers van de band die in de lijst staan, stegen gemiddeld 234 plaatsen. De volledige lijst van de Top 2000 is gisterenavond bekend gemaakt.

Volledig scherm
Avicii © Amy Sussman/Invision/AP

Van oudsher doen nummers van artiesten die recent overleden zijn het goed in de Top 2000. Dat is dit jaar onder andere te zien bij de Zweedse DJ Avicii die in in april om het leven kwam. Zijn nummer Levels is de hoogste nieuwe binnenkomer. Wake me up steeg 533 plaatsen en is terug te vinden op plek 100, terwijl het nummer Hey Brother  607 plekken steeg naar 234.  Ook de twee noteringen van de Franse Charles Aznavour, namelijk She  en Yesterday when I was young, stegen aanzienlijk. 

Queen lijkt profijt te hebben van de film Bohemian Rapsody die momenteel in de bioscopen draait. Het gelijknamige nummer van de band is wederom terug te vinden op de eerste plaats, maar ook de andere 34 noteringen van de band deden het goed. Gemiddeld stegen de nummers van Queen 234 plaatsen.

Nederlands

Het hoogst genoteerde Nederlandstalige nummer is Avond van Boudewijn de Groot. Het nummer staat op plek 10. Ook Mag ik dan bij jou  van Claudia de Breij is hoog in de lijst terug te vinden, al leverde ze ten opzichte van vorig jaar wel tien plaatsen in. Een opvallende stijger is Andre Hazes jr. Zijn hit Leef  klom maar liefst 1532 plaatsen en is terug te vinden op plek 152.  Van alle Nederlandse artiesten is BLØF de hofleverancier met 19 nummers in de lijst.

De volledige lijst is hier te bekijken.

Volledig scherm
Andre Hazes’ Leef steeg ruim 1500 plaatsen © Marcel Wagenaar
Volledig scherm
BLOF is de Nederlandstalige hofleverancier © Lex De Meester
  1. GoT-ster Emilia Clarke overleefde een hersenbloeding en twee zware operaties

    GoT-ster Emilia Clarke overleefde een hersenbloe­ding en twee zware operaties

    Ze was de drakenmoeder in de immens populaire televisieserie Game of Thrones en al haar dromen leken uit te komen. Totdat Emilia Clarke op 24-jarige leeftijd in elkaar zakte in de kleedkamer van een fitnesszaal. Ze had een hersenbloeding. De Britse actrice vertelt voor het eerst over de hersenoperaties die ze onderging, hoe ze zich terug knokte, verder ging als Daenerys Targaryen en sinds vandaag een stichting is begonnen om jongeren te helpen revalideren na een hersenaandoening.