Eurovision
Volledig scherm
Eurovision © EPA

AVROTROS: beslissing Russische songfestivaldeelname is aan EBU

AVROTROS wil zich op dit moment niet mengen in de discussie of Rusland wel of niet mee zou mogen doen aan het komende Eurovisie Songfestival na de inval in Oekraïne. Een woordvoerder laat desgevraagd weten dat de beslissing aan de European Broadcasting Union (EBU) is en dat die lijn gevolgd wordt.

 1. Peter Gillis moet dwangsom van een miljoen betalen
  met video

  Peter Gillis moet dwangsom van een miljoen betalen

  Realityster Peter Gillis moet als eigenaar van de Oostappengroep een dwangsom betalen van één miljoen euro. Die werd hem woensdag door de gemeente Peel en Maas (Limburg) definitief opgelegd voor de illegale huisvesting van arbeidsmigranten op vakantiepark De Berckt in het Limburgse dorp Baarlo. De gemeente wees een bezwaar van Gillis tegen de dwangsom af. Gillis laat woensdag weten zich niet in de beslissing van de gemeente te kunnen vinden. Hij gaat de kwestie aan de rechter voorleggen.
 2. TERUGLEZEN | Biden kondigt nieuwe sancties aan: ‘Poetin wordt de paria van de wereld’, Tsjernobyl in handen Russen
  Play

  TERUGLEZEN | Biden kondigt nieuwe sancties aan: ‘Poetin wordt de paria van de wereld’, Tsjernobyl in handen Russen

  De Amerikaanse president Joe Biden heeft nieuwe zware sancties aangekondigd. Hij wil onder meer de mogelijkheden beperken dat de Russen zaken kunnen doen in dollars, zei hij in een toespraak tot het Amerikaanse volk. Het gebied rond de voormalige kernreactor in Tsjernobyl zou in Russische handen zijn gevallen. Ook wordt er hevig gevochten rond een vliegveld nabij Kiev. Volg alle ontwikkelingen rondom de oorlog in Oekraïne in dit nieuwe liveblog.