Volledig scherm
© NPO

AVROTROS reageert op kritiek Eén Tegen 100-kijkers: 'Bart had het écht fout'

Een kandidaat van Eén Tegen 100 heeft zijn strijd terecht verloren ondanks dat de kijkers van het spelletjesprogramma dachten dat hij wel degelijk het goede antwoord had gegeven. Projectmanager Bart ging er vanuit dat de Spaanse stad Marbella hemelsbreed het dichtst bij Amsterdam ligt. Volgens AVROTROS was dat echt fout.

De 53-jarige Bart uit het Brabantse Effen koos in de uitzending van vrijdag voor een moeilijke vraag toen hij nog zeven tegenspelers én drie escapes over had. In de categorie geografie kreeg hij de vraag voorgeschoteld: 'Welke stad ligt hemelsbreed het dichtst bij Amsterdam?' Marbella, Tunis en Marrakech behoorden tot de antwoorden.

,,Ik ga voor antwoord A. Marbella'', antwoordde Bart resoluut. Toen het juiste antwoord Tunis (Tunesië) bleek te zijn, sidderde de verbazing door de studio. ,,Deze leek mij zo makkelijk!'', riep de kandidaat verslagen uit. ,,Ik kan hier heel veel van zeggen, maar ik was er van overtuigd.'' Ook presentatrice Caroline Tensen kon het niet geloven. ,,Wat vind ik dit erg! Ik merk het aan u ook, ik moet dit even verwerken'', richtte ze zich tot het publiek.

Volledig scherm
© NPO

Trouwe achterban

Volgens de researchredactie van AVROTROS ligt Tunis ongeveer 1.780 kilometer hier vandaan, het Spaanse Marbella 1.920 kilometer. Marrakech ligt nog verder dan dat. Had Bart Tunis ingevuld, dan had hij er met 113.041 euro vandoor gegaan.

Kijkers van Eén Tegen 100, die de berekening invoerden op Google Maps, vroegen zich via sociale media massaal af of Marbella toch niet het juiste antwoord was. Maar volgens AVROTROS is Bart niet tekort gedaan. ,,We hebben een heel trouwe achterban die ons programma wekelijks volgt en ook reageert als men denkt dat er iets niet klopt. Dat gebeurde in dit geval ook in de studio en we hebben na de uitzending ook opmerkingen gekregen van kijkers dat er mogelijk iets niet klopte. Maar onze researchredactie heeft het goed uitgezocht. Helaas had Bart het fout'', laat een woordvoerster aan BN DeStem weten.

Naar de aflevering van Eén Tegen 100 keken vrijdag 1,1 miljoen mensen. Daarmee stond het op de vierde plaats van de Kijkcijfer dag top 5 van de Stichting Kijkonderzoek.

Volledig scherm
© NPO

Poll

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

  • Stef (8%)
  • Daphne (6%)
  • Sophia (51%)
  • Emma (35%)
8202 stemmen