AVROTROS: Uitspraak Ed Nijpels over Linda de Mol uit context gehaald

AVROTROS heeft besloten de beelden van het interview waarin VVD-coryfee Ed Nijpels vertelt over zijn vermeende relatie met de Linda de Mol niet meer te verkopen aan andere programma's. De omroep doet dit omdat het korte fragment waarin Nijpels de bekentenis doet in andere programma's 'uit de context wordt gehaald'.

Een woordvoerder bevestigt het nieuws dat RTL Boulevard vandaag meldde. De presentatoren waren ontstemd dat AVROTROS eerder op de dag had laten weten dat de scene niet meer kon worden gekocht om in de show te laten zien.
,,Er zijn verschillende redenen waarom we ertoe besluiten beelden niet betaald beschikbaar te stellen", stelt de zegsman. ,,In dit geval merkten we dat diverse media het fragment volledig uit z'n verband rukten. Het was een klein stukje in een uitgebreid gesprek over zijn leven en zijn jonge jaren.''

Geheim

Het hele gesprek is wel terug te vinden op de website van EenVandaag, het programma waarin het interview in eerste instantie te zien was. ,,Daar mogen andere media naar verwijzen'', aldus de woordvoerder. Hij stelt dat het 'niet vaak gebeurt' dat om deze reden fragmenten niet meer worden vrijgegeven.

Linda de Mol reageerde gisteren verbijsterd op de onthulling van Ed Nijpels die hij in EenVandaag deed. De VVD-coryfee stelde dat zij 35 jaar geleden een verhouding hadden, 'een goed bewaard geheim'. De Mol stelt slechts één keer met Nijpels uit eten te zijn geweest. ,,We hebben op zich een hele leuke avond gehad, maar ik was 19! Een relatie is echt wel iets heel anders in mijn optiek. Heel erg raar dit."

Volledig scherm
© Brunopress