Barbie is gelukkiger met bijstandsuitkering

Samantha de Jong, beter bekend als Barbie, leeft van een bijstandsuitkering. Dat vertelt de realityster in een video op het YouTube-kanaal van plastisch chirurg Diana Gabriels. ,,Maar ik ben nu veel gelukkiger dan dat ik heel veel geld heb'', erkent ze.

Nog niet zo heel lang geleden leefde Barbie een heel ander leven, met veel geld en rijkdom. Die tijden van weelde zijn voorbij, maar dat maakt haar niet uit. ,,Toen ik alles had, villa's, geld, was ik zo ongelukkig. Nu kan ik mezelf zijn, de kinderen zijn gelukkig en ik kan de kleine dingen waarderen.'' 

Toch zit Barbie met een probleem. ,,Ik wil mijn huis uit en ben op zoek naar een andere woning. Mijn ouders helpen me met het betalen van mijn huidige huis, het kost namelijk duizend euro per maand. Ik woon in een eengezinswoning en wil kleiner gaan wonen.''

Of het Barbie gaat lukken om haar huurhuis in Scheveningen blanco op te leveren is de vraag. Na haar scheiding verfde ze het huis namelijk zuurstokroze.  'Samant' bestelde ook roze meubels; zelfs de waterkoker en haar pannensets hebben haar favoriete kleur.

'Bevrijding'

Na meerdere realityseries over haar leven is Barbie inmiddels van de buis verdwenen. De laatste serie ging over het einde van het onstuimige huwelijk met Michael van der Plas. ,,Als je voor tv werkt, dan word je geleefd. Je moet soms dingen doen waar je niet achter staat'', vertelt de 28-jarige Scheveningse. ,,Sinds de realityserie is gestopt, voel ik me eigenlijk bevrijd'', besluit Barbie.

Samantha kreeg twee kinderen met Michael: Angelina (5) en Milano (2). Sinds de scheiding eind vorig jaar bouwt Michael zijn leven op in Spanje, de kinderen wonen bij hun moeder.

In onderstaande video gaf Barbie eerder dit jaar een inkijkje in haar roze paleisje.

Volledig scherm
Samantha de Jong, beter bekend als Barbie. © ANP Kippa

Poll

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

  • Stef (9%)
  • Daphne (6%)
  • Sophia (50%)
  • Emma (36%)
10855 stemmen