Volledig scherm
2015-11-20 11:20:11 AMSTERDAM - Barry Atsma tijdens de persdag van de nieuwe film Mannenharten 2. ANP KIPPA ALEXANDER SCHIPPERS © ANP Kippa

Barry Atsma pakt wederom grote rol in BBC-serie

Barry Atsma krijgt een grote vaste rol in de nieuwe BBC-serie The Split. De reeks, die dit najaar wordt opgenomen in Londen, vertelt over de familie Defoe. Het gezin telt meerdere advocaten die vooral echtscheidingszaken behandelen.

Quote

De scripts zijn zeldzaam goed

Barry Atsma

Atsma speelt Christie, de senior partner van een groot advocatenkantoor dat ook veel huwelijkse zaken en scheidingen behandelt en een van de Defoe-advocaten naar zijn bedrijf lokt. Andere grote rollen worden gespeeld door Nicola Walker, Stephen Mangan, Fiona Button en Deborah Findlay.

,,De scripts zijn zeldzaam goed", laat Atsma weten. ,,Het is hoogwaardig drama met een komisch randje, vol herkenbare situaties. Je probeert je leven in goede banen te leiden, maar de chaos van de liefde kan soms heel verwarrend toeslaan." De Nederlandse acteur noemt de nieuwe rol 'een pittige uitdaging'. ,,Ik heb het afgelopen jaar veel op Duitse sets gestaan. Het schakelen naar het Engels is best een uitdaging."

Emmy Award

The Split telt zes delen en is geschreven door Abi Morgan, die eerder een Primetime Emmy won voor haar serie The Hour. Naar verwachting is The Split in 2018 op de BBC te zien. Het is nog niet duidelijk of de serie ook in Nederland wordt uitgezonden.

Atsma was de afgelopen jaren al in een flink aantal internationale producties te zien, waaronder BBC-serie Tatau en de actiefilm The Hitman's Bodyguard die momenteel in de bioscopen draait. In Nederland was de acteur recent te zien in de serie Klem en nam hij onlangs de oorlogsfilm Bankier van het Verzet op.

  1. Vlaamse Dancing with the Stars met Jan Kooijman onder vuur: kijkers boos over uitslag

    Vlaamse Dancing with the Stars met Jan Kooijman onder vuur: kijkers boos over uitslag

    Er is online commotie ontstaan over de afgelopen uitzending van de Vlaamse variant op Dancing with the Stars. Via sociale media laten verschillende kijkers weten dat ze niet te spreken zijn over de uitslag van de wedstrijd en kwade opzet vermoeden. Zo moest Evy Gruyaert zondag de show verlaten, hoewel ze aardige punten kreeg van de jury. Via een lang bericht op Instagram reageert Jan Kooijman (38) nu op alle opschudding.
  2. Dit meisje (6) wordt het ‘mooiste kind ter wereld’ genoemd: ‘Ik ben sprakeloos’

    Dit meisje (6) wordt het ‘mooiste kind ter wereld’ genoemd: ‘Ik ben sprakeloos’

    Het leven van een 6-jarig Russisch meisje is in korte tijd volledig veranderd. Alina Yakupova werd door haar volgers uitgeroepen tot ‘mooiste kind ter wereld’, waarna diverse media het verhaal oppikten. Het resultaat laat zich raden: Yakupova wist in geen tijd meer dan 22.000 volgers te verzamelen op Instagram en intussen is ze vastberaden door te groeien tot één van de meest gevraagde kindmodellen ter wereld.