Volledig scherm
Met zoon Dylan tijdens de musicalpremière van The Lion King, vorig jaar in Scheveningen. © Brunopress

Bas Westerweel in ziekenhuis na hartaanval

Oud-televisiepresentator Bas Westerweel (54) ligt in het ziekenhuis. De ex van Babette van Veen heeft een hartaanval gehad, meldt De Telegraaf.

Westerweel ligt volgens de krant in het UMC in Utrecht. De voormalig presentator van programma's als Toppop en Fort Boyard wil verder geen details over zijn ziekenhuisopname kwijt. Volgens bronnen zou de plotselinge situatie rondom zijn gezondheid voor iedereen 'bijzonder heftig' zijn.

In 1980 begon Westerweel als jong talent bij de AVRO. Hij nam daar de presentatie van het programma Toppop over van Kas van Iersel. In 2010 kwam hij in het nieuws nadat hij na 12 jaar huwelijk Babette verliet voor de buurvrouw. ,,In de pers werd heel lelijk gesproken over Bas, maar ik was er ook met mijn volle verstand bij. Ik heb ook een aandeel in het geheel gehad'', aldus de actrice daarover in 2014. ,,Het gekke is dat ik me al na een aantal maanden beter voelde dan tijdens mijn huwelijk. Ik zorg er beter voor dat ik zelf gelukkig ben, in plaats van maar proberen de boel draaiende te houden.''

Bas en Babette hebben twee zoons: Sebastiaan (18) en Silvijn (13).

Volledig scherm
Westerweel in 2006 © ANP Kippa